Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokauppojen toimitukset voivat juuttua ruuhkaan joulun alla – lahjoja lähetetään nyt sukulaisille, joita ei tänä jouluna tavatakaan

Ohjelmistoyritys Salesforce ennustaa, että perinteisten jakelupalvelujen toimitettavina olevat paketit ympäri maailmaa ylittävät kapasiteetin jopa viidellä prosentilla Cyber-viikon (alennusmyyntiaika) ja tapaninpäivän välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisesti jopa 700 miljoonaa lahjaa maailmassa on juhlapyhien aikana vaarassa myöhästyä, kerrotaan tiedotteessa. Joululahjat siis kannattaa tilata tänä vuonna hyvissä ajoin, tiedotteen mukaan jo mieluusti ennen 30. marraskuuta.

Salesforcen tiedotteessa sanotaan, että Postin mukaan lähetysmäärät moninkertaistuvat loppuvuonna ja tänä vuonna määriin vaikuttaa sekä verkkokaupan kasvu että suomalaiseen perinteeseen edelleen kuuluva joulukorttien lähettäminen. Lähetysten määrää saattaa lisätä myös se, että osa sukulaisten kesken aiotuista joulujuhlista saattaa peruuntua pandemiatilanteen vuoksi.

– Kun perheet ja läheiset eivät välttämättä pystykään kokoontumaan joulun alla, saattaa osa kuluttajista tilata paketit verkkokaupoista suoraan mummien, kummilasten ja muiden läheisten postiosoitteeseen. Perinteisen paketti- ja korttirumban lisäksi myös tämä saattaa kartuttaa lähetysten kuormitusta. Kun tähän yhtälöön lisätään oman perheen lahjojen tilaus sekä muut verkkokauppatilaukset, puhumme valtavista postimääristä, kertoo Salesforcen Suomen maajohtaja Sami Lampinen tiedotteessa.

Salesforcen Shopping Indexin mukaan tämän vuoden heinä–syyskuun aikana digitaalinen kaupankäynti, tai tuttavallisemmin verkkokauppa, oli 33 prosenttia korkeammalla tasolla Pohjoismaissa kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan. Huhti–kesäkuussa verkkokaupan kasvulukemat huitelivat 43 prosentissa edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Koronapandemia lisää verkkokauppaa, Suomessa Posti kertoi lokakuussa julkaistussa tutkimuksessaan, että suomalaisten verkosta ostamisen aktiivisuus on selkeästi noussut – osin myös koronan takia, sanotaan Salesforcen tiedotteessa. Tämän lisäksi tutkimus myös osoitti, että erilaiset shoppailusesongit, kuten Black Friday ja sitä seuraava verkkokauppojen oma Cyber Monday tai joulu innostavat suomalaisia ostamaan.