Spiritus Lux muuttuu ensi keskiviikkona oranssiksi – tästä on kyse

Tuulen suunnan mukaan pyörivä Spiritus Lux on kahdeksan metriä korkea ja halkaisijaltaan 4,5 metriä. Marco Melander

Ulla Yliherne

Nikkilän Jokilaaksossa sijaitseva Spiritus Lux -taideteos vaihtaa väriä keskiviikkona 25. marraskuuta, kun teos valaistaan oranssiksi.

Värinvaihdoksen takana on Sipoon Zontakerho, joka haluaa tempauksellaan kiinnittää huomiota naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan pari- ja lähisuhdeväkivaltaan.

Stefan Lindforsin tekemä taideteos valaistaan kampanjan tunnusvärillä koko päiväksi. Illan pimetessä myös Sipoon Zontakerhon edustajia on paikalla kello 17-18.

Zonta says No on kansainvälinen kampanja, jossa nostetaan tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

– Pienellä paikkakunnalla vaikean asian myöntäminen ja avun hakeminen voi olla vaikeaa, ​Sipoo-Sibbo Zontakerhon puheenjohtaja ​Christel Liljeström toteaa yhdistyksen tiedotteessa​.

Yhdistyksen mukaan pari- ja lähisuhdeväkivalta on Suomessa edelleen kasvava ongelma. Vuonna 2018 raportoitiin noin 9 900 tapausta ja yli 75 prosenttia tästä väkivallasta kohdistuu naisiin.

– Moni väkivaltaa kokeva nainen kamppailee myös häpeän kanssa ja siksi haluamme olla mukana nostamassa tätä asiaa. Parhaimmassa tapauksessa voimme myötävaikuttaa siihen, että joku uskaltaa hakea apua, Liljeström sanoo.

Zonta international on maailmanlaajuinen palvelujärjestö, joka edistää sukupuolten tasa-arvoa ja ehkäisee naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Järjestö on perustettu vuonna 1919.

Sipoo sai oman Zontakerhon vuonna 2019.

Juttua muokattu 17.11. klo 9.40: Korjattu tieto siitä, että taideteos valaistaa koko keskiviikoksi, ei vain tunniksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut