Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaamoon tehtiin tarkastusisku Helsingissä

Valvira on tehnyt tarkastuskäynnin Psykoterapiakeskus Vastaamon Helsingin toimipisteeseen. Tarkastus keskittyi potilasturvallisuuden varmistamiseen ja potilastietojärjestelmän valvontaan. Valvira ei havainnut tarkastuksessaan sellaisia puutteita, jotka edellyttäisivät potilastietojärjestelmän käytön rajoittamista tai välitöntä puuttumista Vastaamon tuottamiin palveluihin, kerrotaan Valviran tiedotteessa.

Valvira kävi tiedotteen mukaan yksityiskohtaisesti läpi tietomurron jälkeen tietoturvaratkaisuihin tehtyjä korjauksia. Valviran tarkastajien lisäksi tarkastukseen osallistui Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija.

Tarkastuksessa todettiin, että Vastaamo on tunnistanut tietomurtoon johtaneet syyt ja ryhtynyt asianmukaisiin toimenpiteisiin potilasturvallisuuden varmistamiseksi. Vastaamon järjestelmien tietoturvan nykytasoa on parannettu ulkopuolista asiantuntija-apua hyödyntäen.

Valvira jatkaa Vastaamon tietoturvallisuutta parantavien toimenpiteiden toteutumisen valvontaa. Valvonta tapahtuu sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä annetun lain perusteella. Valvira jatkaa myös Vastaamon toiminnan asianmukaisuuden valvontaa yksityisestä terveydenhuollosta annetun lain perusteella, tiedotteessa kerrotaan.

Vastaamon tietovuodosta tehty huikea määrä rikosilmoituksia – tällainen on uhkausviesti

Vastaamo-tietomurron tuoma jättimäinen kieltopyyntöjen suma saatiin purettua PRH:ssa

Hallitus esittää : yksityisetkin potilasrekisterit liitettävä Kantaan – "Potilaan hyvään hoitoon liittyy olennaisesti se, että arkaluontoiset tiedot pysyvät turvassa"

Hallitus helpottaa nopeasti henkilötunnuksen muuttamista, vahvan tunnistautumisen vaatimus laajenemassa verkkokaupassa

"Voi johtaa taloudelliseen ahdinkoon ja usean vuoden selvitystyöhön" – ikävä rikollisuuden muoto menee ihon alle