Kielikylvyn laajentamisesta ei saatukaan vielä virallista päätöstä

Kielikylpykouluun pääsy edellyttää vähintään kielikylpyesikoulun käymistä tai vastaavan kielitaidon hallitsemista. Kuvituskuva. Arkisto/Päivi Tuovinen

Ulla Yliherne

Sipoon suomenkielinen koulutusjaosto päätti 27. lokakuuta pidetyssä kokouksessaan kielikylpytoiminnan aloittamisesta Sipoonlahden koulussa ensi syksystä alkaen.

Kielikylpytoiminnan laajentaminen Etelä-Sipooseen nousi kuitenkin uudelleen käsiteltävien asioiden joukkoon koulutusjaoston marraskuun kokouksessa.

– Kunnan hallintosääntöä tulkittiin siten, että päätös on sivistysvaliokunnan. Näin ollen koulutusjaoston tuli käsitellä asia uudelleen ja tehdä ehdotus sivistysvaliokunnalle vietäväksi, asiaa valmistellut opetuspäällikkö Riikka Strandström sanoo.

Sipoossa perusopetuksen johtamisesta, kehittämisestä sekä palvelujen tuloksellisesta järjestämisestä vastaa sivistysvaliokunta. Kunnan hallintosäännössä lukee, että valiokunnan tehtävänä on päättää toiminnan aloittamisesta, muuttamisesta tai lakkauttamisesta.

Sivistysvaliokunta käsittelee kielikylpytoiminnan laajentamista Etelä-Sipooseen keskiviikkona 18. marraskuuta järjestettävässä kokouksessaan.

Vaikka kielikylpytoiminnan tulevaisuutta käsitelläänkin nyt vielä uudelleen, asian varsinainen sisältö ei ole muuttunut.

Suomenkielinen koulutusjaosto esittää edelleen sivistysvaliokunnalle muun muassa, että koulutuksen alkamisajankohta pysyy yhä ensi syksyssä. Alkamisen edellytyksenä on myös yhä se, että toimintaan ilmoittautuu yhteensä vähintään 16 oppilasta vuosiluokille 1–2.

Lue myös: Kielikylvyn laajentaminen kasvoi jaostossa: myös nykyiset ykköset voivat muuttaa Nikkilästä Etelä-Sipooseen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut