Uusi Ulosottolaitos aloittaa joulukuun alussa, Porvoon toimipiste jatkaa

Kuvituskuva. Arkisto/ Tiina Örn

Nykyisistä 22 ulosottovirastosta ja Valtakunnanvoudinvirastosta muodostetaan 1.12.2020 alkaen uusi virasto, Ulosottolaitos.

Ulosoton nykyiset 64 toimipaikkaa säilyvät uudistuksen jälkeenkin. Itä-Uudenmaan ulosoton Porvoon toimipaikan vastuulla ovat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Pornainen, Porvoo ja Sipoo.

Uudistuksen jälkeen paikallisten ulosottovirastojen, jollainen löytyy myös Porvoon oikeustalolta, aiemmin hoitamat ulosoton täytäntöönpanotehtävät siirtyvät Ulosottolaitoksen hoidettavaksi.

Muutos ei edellytä asiakkailta erityisiä toimenpiteitä. Valtaosa ulosoton rahasaatavien perinnästä hoidetaan jatkossa valtakunnallisessa perustäytäntöönpanon toimintayksikössä sähköisesti, eikä tämä edellytä velallisen tapaamista.

Muutoksesta aiheutuu sähköisiin asiointipalveluihin käyttökatko, joka alkaa 28.11. kello 10 ja jatkuu mahdollisesti koko joulukuun ensimmäisen viikon ajan. Käyttökatkon aikana myöskään virkamiehillä ei ole pääsyä järjestelmiin.

Uudet yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta oikeus.fi käyttökatkoksen jälkeen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut