Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokkien salat julki YouTubessa –  Susi keittiössä-videoilla halutaan nostaa tasoa kotikeittiöissä

Kun korona keväällä vei työt lapsuudenystävyksiltä, sipoolaiskokki Eemeli Liljeströmiltä ja porvoolaisravintoloitsija Aaro Tukiainen-Lindroosilta, he keksivät oman kokkiohjelman. Nimeksi valikoitui luontevasti Susi keittiössä, ovathan molemmat Sipoon susia syntyjään.

Nyt jaksoja on julkaistu YouTubessa jo lähemmäs parikymmentä.

– Joku sanoi heti alkuun, että tulemme suututtamaan monta kokkia, kun paljastamme ammattisalaisuuksia, Tukiainen-Lindroos nauraa.

– Olemme olleet tästä aika hissukseen, mutta jaksoja alkaa olla kasassa sen verran, että niistä voi jo vähän huudella.

Susi keittiössä -videoillaan kaksikko keskittyy opastamaan kotikokit ohi yleisimpien kompastuskivien.

Eemeli Liljeström on jo aiemmin lehtihaastatteluissaan ottanut sydämen asiakseen nostaa kotikeittiöiden tasoa osoittamalla, että hyvää ruokaa ei ole niin vaikeaa tehdä kuin usein kuvitellaan.

Haluan ihmisten unohtavan einekset.

– Osoitamme omalla esimerkillä, kuinka helppoa se loppupelissä on. Minä kokkaan ja Aaro on mukana paitsi kuvaajana ja leikkaajana, myös intohimoisena kotikokkina, Liljeström sanoo.

– Sen verran maailmanparantaja olen, että haluan ihmisten unohtavan einekset ja oivaltavan hyvien raaka-aineiden ja sesonkiajattelun merkityksen.

Videoillaan kaverukset kokkaavat noin vartin verran per jakso. Viimeisimpänä valmistuivat lihatartar ja sinisimpukat. Ennen kuvauksia Aaro Tukiainen-Lindroos ei ollut koskaan valmistanut tartaria.

– Tein sitä himassa heti seuraavana päivänä ja siitä tuli ihan yhtä hyvää ja yhtä helposti kuin edellisenä päivänä Eemelin kanssa, Tukiainen-Lindroos kertoo.

– Väittäisin, että sama toimii muillekin katsojille, koska minä en ole kokki, vain kiinnostunut ruoasta ja tykkään sitä tehdä.

Videoidensa pituuden he pyrkivät pitämään tietoisesti vartin tienoilla. Ne on myös kuvattu siten, että jokainen video toimii omillaan. Katsoja voi siis valita jaksoista sen, joka juuri sillä hetkellä puhuttelee.

– Harvalla on aikaa tai mielenkiintoa istua kovin kauan katsomassa, kun toiset kokkaavat. Pointti on siinä, että saa nopeasti kaiken tarvitsemansa infon valmistaakseen ravintolatasoista ruokaa omassa keittiössä, Liljeström sanoo.

Ja kun videot ovat YouTubessa, voi niihin palata tarvittaessa.

Napakoiden infopakettien joukossa on muutamia kaksiosaisia jaksoja, kuten esimerkiksi hauelle omistetut jaksot. Ensimmäisessä jaksossa esitellään perusteellisesti, miten poikkeuksellisen ruotoisa kala käsitellään oikeaoppisesti. Toisessa jaksossa näytetään, kuinka siitä valmistetaan herkullista ruokaa.

– Hauki on turhan huonossa maineessa, sitä olen paljon toitottanut. Kun sen valmistaa oikein, on lopputulos iloinen yllätys jokaiselle, joka on ehkä aiemmin sitä karsastanut, Liljeström lupaa.

Kaikki Susi keittiössä -jaksot kuvataan Eemeli Liljeströmin kotikeittiössä Pohjois-Paippisissa. Taloa ympäröivä sipoolainen maalaisidylli kannustaa myös siihen, että kaksikko suuntaa välillä luonnonhelmaan kuvaamaan.

– Olemme jo tehneet pari jaksoa sienestämisestä ja sieniruoista sekä yhden jakson retkisapuskoista, kaksikko kertoo.

He pyrkivät tarjonnassa monipuolisuuteen, joten omat jaksonsa ovat jo saaneet niin vegaaniruoka kuin täydellinen hampurilainenkin.

– Kaikenlaista tehdään laidasta laitaan ja katsojien toiveita otetaan ilomielin vastaan.