Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Hallitus aikoo sulkea Uudenmaan yökahvilat pian, tulossa kovia koronatoimia

Hallitus aikoo sulkea niin sanotut yökahvilat viimeistään ensi viikonloppuna, kertoo Helsingin Sanomat. Kielto koskisi todennäköisesti vain Uuttamaata.ökah

HS kertoi aiemmin, että Helsingissä moni baari pitää yökahvilaa, jossa umpihumalaiset ihmiset jatkavat juhlimista, vaikka alkoholia ei tarjoilla. Tämän mahdollistaa marraskuun alussa voimaan tullut hallituksen linjaus, että ravitsemisliikkeet voivat avata ovensa jo tunnin kiinniolon jälkeen.

HS:n hallituslähteiden mukaan yökahviloiden sulkeminen on ensimmäinen toimi, jolla hallitus yrittää suitsia käsiin räjähtävää koronatilannetta. Siitä on tarkoitus päättää huomenna tiistaina. Muista toimista hallituksen on HS:n mukaan tarkoitus pohtia keskiviikkona.

Taustakeskusteluissa on HS:n mukaan tuotu esiin myös poikkeustilan julkistaminen ja valmiuslain ottaminen käyttöön, jos Uudenmaan perjantaina julkistamat toimenpiteet eivät pysäytä koronaviruksen leviämistä.