Partiolaisten soihtukulkuetta ei järjestetä tänä vuonna – "Haluamme viettää itsenäisyyspäivää mahdollisimman turvallisesti" 

Sipoon partiolippukuntien yhteinen ja perinteinen itsenäisyyspäivän soihtukulkue ei toteudu tänä vuonna.

Tänä vuonna päävastuun soihtukulkueesta kantavan Östersundom Scouterin lippukunnan varalippukunnanjohtaja Ida Mäntylampi kertoo ratkaisusta, joka ei ollut mieluinen eikä helppo osallisilleen.

– Puntaroimme syksyn aikana lippukunnissa vaihtoehtoisia tapoja järjestää soihtukulkue. Tulimme pian siihen lopputulokseen, että etäisyyksien pitäminen olisi isossa joukossa liian vaikeaa. Ja pienemmän soihtukulkueen järjestäminen ei tuntuisi yhtä merkitykselliseltä, hän perustelee.

Soihtukulkueen peruuntumisesta huolimatta partiolaiset kantavat kortensa kekoon itsenäisyyspäivän kunniaksi.

– Haluamme ylläpitää itsenäisyyspäivän perinnettä ja kunnioittaa kaatuneiden muistoa. Tulemme lippukunnista parin johtajan voimin laskemaan seppeleen sankarihaudoille Nikkilän Vanhalla kirkolla itsenäisyyspäivänä kello 17, Mäntylampi kertoo.

– Tällaisessa poikkeustilanteessa haluamme viettää itsenäisyyspäivää mahdollisimman turvallisesti.

Neljän partiolippukunnan järjestämä soihtukulkue on kerännyt vuosittain lukuisia ihmisiä Nikkilään katujen varsille. Kulkueeseen ovat osallistuneet Sipoon Hukat, Puskapartiolaiset, Scoutkåren Åfararna, Östersundom Scouter.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut