Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Influenssarokotuksiin ei avata enää uusia aikoja Sipoossa

Sipoossa on hyvä tilanne influenssarokotteiden suhteen.

– Kaikille halukkaille ja aikansa varanneille työikäisten palveluissa on pystytty tarjoamaan rokotetta, kertoo aikuisten ennaltaehkäsevien terveyspalvelujen ja terveydenhuollon kuntouttavien palveluiden palvelupäällikkö Pernilla Eriksén.

Eriksénin saamien tietojen mukaan myös lapsien ja perheiden influenssarokotetarpeeseen on onnistuttu vastaamaan koko kunnassa.

– Kaikkihan eivät edes halua rokotetta.

Tähän mennessä rokoteajan varanneille pystytään tarjoamaan influenssarokote.

Riskiryhmäläisiä voidaan vastaanottojen yhteydessä vielä rokottaa, mutta uusia aikoja päivystykseen ei enää avata. Varsinaisia rokotuspäiviä ei myöskään enää järjestetä.

Influenssarokotetta oli maanantaina vielä jonkin verran jäljellä Söderkullan apteekissa. Eriksénin mukaan lisää rokotteita ei enää tule, kun meneillään oleva erä on käytetty loppuun.

Influenssarokotteet ovat ylipäätään loppumassa maanlaajuisesti. Valtakunnallisesti katsottuna Sipoon tilanne on kuitenkin hyvä muuhun maahan verrattuna.

Toisin kuin useilla paikkakunnilla, Sipoossa ei toistaiseksi olla jouduttu tarjoamaan ei-oota, vaan kaikki halukkaat on saatu rokotettua.

Nyt otettu influenssarokote antaa suojan tämän kauden influenssaa vastaan.

Mitään suurta influenssa-aaltoa ei kuitenkaan vielä ole ollut havaittavissa.

– Päivystyksessä ei vielä ole näkynyt, että influenssa olisi nostanut päätään. Ennemminkin liikkeellä on ollut tavanomaista flunssaa, Eriksén toteaa.

Eriksén uskoo tämän hetken korkean hygieniatason, koronaohjeiden noudattamisen ja epidemiatilanteesta aiheutuneen sosiaalisen eristäytymisen pitäneen tautitilannetta kurissa.

Samoista syistä on myös vaikea ennustaa influenssatilanteen kehittymistä.

Huolestuttavana influenssanäkymiä Ériksen ei silti pidä.

– Todennäköisesti hyvin vaimeaa. Marraskuussa viikoilla 45-48 meillä kävi paljon ihmisiä hankkimassa rokotuksen.

Influenssaa on normaalisti eniten liikkeellä vuodenvaihteessa. Tämä on myös kiireistä aikaa terveydenhuollossa.

– Yleensä influenssakauden huippu ajoittuu joulu-tammikuulle, jolloin influenssatilanne näkyy eniten toiminnassamme. Kevättä kohden se vaimenee. Maalis- ja huhtikuussa saattaa vielä näkyä joitain tapauksia, Ériksen sanoo.