Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isabell Lipposesta Sipoon tämän vuoden Mini-Lucia – juhlalähetys seurattavissa verkossa

– Jännittää, mutta on mukavaa olla Lucia, Sipoon tämän vuoden Mini-Luciaksi valittu Isabell Lipponen kuvaili tuntojaan alkuviikosta ennen tämän päivän kruunajaisia.

Nickby barnträdgårdissa valitaan Lucia-neito joka vuosi arpomalla.

Kruunajaiset pidetään tänään 13. päivä Lucian päivänä kulttuuritalo Lilla Villanissa.

Juhlaa vietetään muutoin perinteisen kaavan mukaan, mutta yleisöä ei tänä vuonna voida ottaa paikalle, vaan tapahtuma lähetetään suorana kello 16 Nickby barnträdgårdin omilta sivuilta ja Facebook-sivuilta.

– Lasten osuus juhlassa on sama. Vain yleisö puuttuu. On pitänyt vähän selittää lapsille, että kyllä sitä yleisöä on, mutta se on vain ruudun toisella puolella, Nickby Barnträdgårdin päiväkodin johtaja Sanna Mannila-Paananen kertoo.

6-vuotias Isabell on kutsunut myös vanhempia sukulaisiaan ruudun välityksellä katsomaan lähetystä juhlasta. Mannila-Paananen pitää hienona, että linkkiä juhlalähetykseen on jaettu myös hoivakoteihin. Hän myös näkee, että virtuaaliseuraamista voidaan mahdollisesti jatkossa yhdistää vanhoihin perinteisiin.

Isabell tietää, että Lucian tehtäviin kuuluu ainakin laulaa – ja laulamisesta hän myös pitää. Mini-Lucia onkin valmistautunut tilaisuuteen harjoittelemalla juhlassa esitettävää Lucia-laulua ja joululauluja yhdessä muiden kanssa.

Juhla alkaa perinteisellä kulkueella, jossa astelevat kaikki Nickby barnträdgårdin esikoululaiset.

Mini-Lucian valinnalla on Sipoossa pitkät perinteet.

– Vaikka on koronatilanne, oli alusta alkaen selvää, että juhla pidetään, Mannila-Paananen toteaa.

Ensimmäinen Mini-Lucia valittiin 1965. Isabell on siis järjestyksessään 56. Lucia-neidon kruunaa tänä vuonna sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Antti Skogster.

Vuoteen 1989 saakka juhlakulkue nähtiin ulkona ja Mini-Lucia sai kynttiläkruununsa päähän Kuntalan portailla. Viime vuosina juhlinta on siirtynyt sisätiloihin Lilla Villaniin.

Lucia tuo myös valoa talven pimeyteen. Mikä asia sitten tuo valoa ja iloa itse Mini-Lucialle?

– Että saa leikkiä kavereiden kanssa.

Lucia-juhla Lilla Villanista suorana lähetyksenä sunnuntaina 13.12. klo 16 osoitteessa www.nickbybarntradgard.fi tai Nickby barnträdgårdin Facebook-sivuilla .