Vestman: Öljytien risteykseen 1,2 miljoonan euron liikennevalot ja uudet kaistajärjestelyt

Öljytien risteyksen turvallisuuteen on toivottu parannuksia jo vuosikymmeniä. Sipoon Sanomat Pentti Halenius

Crista Lassfolk-Feodoroff

Lukuisista onnettomuuksista tunnettu Öljytien ja Brobölentien risteys on viimein päässyt parannettavien kohteiden listalle, joka koskee vuosia 2021-2024. Asiasta tiedotti tiistai-iltana Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Heikki Vestman (kok.).

Vestmanin mukaan valtio on sitoutunut maksamaan arviolta noin 1,2 miljoonan euron hankkeesta puolet ja Sipoon kunta maksaa puolet. Valtuustossa asia ei tullut lainkaan esille vielä maanantai-iltana.

Vestmanin mukaan risteyksen parannushanke on hyväksytty Helsingin seudun liikennejärjestelytoimikunnan (HLJ) hankelistalle, johon kirjataan valtion eritysrahoitusta saavat hankkeet.

– HLJ-toimikunnan käsittelemä kirjaus hankkeesta on seuraava: ”Maantie 148 Öljytie, Brobölen liittymä, liikennevalot, kaistajärjestelyt ja kevyen liikenteen järjestelyt.” Hankkeen kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa, josta valtio rahoittaa puolet ja kunta puolet, Vestman tiedottaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut