Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto: Konkurssiin kaatuneen Matkavekan asiakkaat voivat saada rahansa takaisin

Viime syksynä konkurssiin asetetun matkanjärjestäjä Matkavekan useat asiakkaat ovat olleet yhteydessä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) kuluttajaneuvontaan. He ovat huolissaan rahojensa palautuksista, koska Matkavekka on poistanut verkkosivunsa.

Matkavekalta matkan ostaneilla kuluttajilla on mahdollisuus saada rahansa takaisin, KKV tiedottaa. Virasto ei itse käsittele rahanpalautuksia, vaan palautukset tulevat tanskalaiselta vakuusrahastolta.

Matkavekan matkoista vastuussa ollut matkanjärjestäjä TravelCo Nordic A/S on asettanut kuluttajavakuuden tanskalaiseen Rejsegarantifonden-vakuusrahastoon. Vakuus kattaa ainoastaan matkapalveluyhdistelmät, esimerkiksi matkapaketit. Yksittäisiä matkapalveluita, kuten pelkkiä lentoja, ei korvata vakuudesta.

KKV:n mukaan kuluttajilta ei tällä haavaa edellytetä toimenpiteitä maksunpalautuksen saamiseksi, sillä uusi yhtiö on yhteydessä asiakkaisiin.

Vakuuden asettaneella TravelCo Nordicilla on ollut liiketoimintaa kaikissa Pohjoismaissa ja asiakkaita on paljon, joten yhteydenottoa kannattaa odottaa rauhassa.

Uusi yhtiö Bravo Tours käy läpi varauksia, jonka jälkeen rahasto päättää korvausten maksamisesta. Jos matka tai lento on maksettu luottokortilla, palautusta voi hakea suoraan luottoyhtiöltä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus asetti 18. syyskuuta konkurssiin Primera Holidays Oy:n, joka vastasi Matkavekan matkojen myynnistä Suomessa. Kaikki Matkavekan matkat on peruttu.

Konkurssipesän liiketoiminta on myyty Bravo Tours af 1998 A/S:lle.

KKV tiedottaa, että Bravo Tours on todennäköisesti yhteydessä matkustajiin englannin kielellä. Jos asiakas tarvitsee henkilökohtaista neuvontaa yhteydenoton jälkeen, hän voi olla yhteydessä Euroopan kuluttajakeskukseen, joka neuvoo kuluttajia maiden rajat ylittävissä ongelmatilanteissa EU-alueella.