Uudelle pj:lle nuorisovaltuustotyö ja arki ovat toimiva palapeli

Emil Granström uskoo, että nuorten innokkuutta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen voidaan lisätä kuuntelemalla nuoria ja heidän toiveitaan. Emil Granström

Laura Heino

Sipoon nuorisovaltuuston 8. joulukuuta pidetyssä kokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Vuoden 2021 puheenjohtajaksi valittiin Emil Granström ja varapuheenjohtajaksi Ahti Pokkinen.

20-vuotias Granström lähti mukaan nuorisovaltuustoon ollessaan 16.

– Tällöin minua kiinnosti mahdollisuus saada ääneni kuuluviin ja vaikuttaa yhteisiin asioihin. Inspiraationi pyrkiä valtuustoon sain silloiselta yhteiskuntaopin opettajaltani.

Puheenjohtaja pitää nuorisovaltuuston tärkeimpänä tehtävänä edustaa sipoolaisnuoria ja Sipoon tulevaisuutta.

– Tärkein asia itselleni on sipoolaisten nuorten hyvinvointi. Katukuvassa on pitkään näkynyt myös paljon levottomuutta, jonka ehkäisemistä haluan edistää. Ajankohtaista nyt ja aina tulevat olemaan hyvinvointi, vapaa-ajan viettoon sopivat paikat ja turvallisen ympäristön takaaminen kasvulle ja kehitykselle, Granström linjaa.

Granströmillä on selkeä näkemys siitä, miten nuorten yhteiskunnallista vaikuttamista voitaisiin lisätä.

Kuuntelemalla nuorten toiveita herätämme toivottavasti edes yhden tulevan poliittisesti aktiivisen ihmisen sisällä kipinän.

Emil Granström, Sipoon nuorisovaltuuston pj 2021

– Osallistamalla heitä, osoittamalla heille meidän ajavan kaikkien sipoolaisnuorten asiaa. Kuuntelemalla nuorten toiveita herätämme toivottavasti edes yhden tulevan poliittisesti aktiivisen ihmisen sisällä kipinän.

Vaikka Granström onkin tuore puheenjohtaja, aikaa nuorisovaltuustossa on vierähtänyt jo viisi vuotta ja jäljellä enää vain yksi vuosi.

Valtuustossa vaikuttaminen on ottanut aikaa, joten ajatukset poliittisesta vaikuttamisesta nuorisovaltuuston jälkeen ovat vielä avoimet.

– Tämä ajatus etsii vielä jalansijaa tulevaisuudesta. Elän toistaiseksi vielä hetkessä ja nautin elämästä juuri nyt, kuvailee omasta yrityksestä ja omakotitalosta Sipoossa unelmoiva Granström.

Elämästä nauttiminen kulkee hyvin käsi kädessä valtuustotoiminnan kanssa ja oivalluksia syntyy luontevasti omassa arjessa.

– Asiat kulkevat sulavasti arjessa mukana. Esimerkiksi bussimatkojen aikana on tosi kiva paneutua materiaaleihin ja kirjata mietteitä ylös kokouksiin. Valtuustoasiat ovat palapelin palanen, joka mahtuu täydellisesti muiden palojen joukkoon.

Arjessa on tilaa myös rakkaille harrastuksille.

– Etenkin nyt etäopetukseen siirryttyä on entistä mukavampi ottaa hetki päivästä itselleen ja harrastuksille. Kitara on löytänyt uuden paikan työpöydän vierestä, josta se on helppo napata syliin koulupäivien taukojen aikana.

Emil Granström

Sipoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja 2021

”nuorisoalan ammattilainen, tuleva hiusalan ammattilainen ja tällä hetkellä osaava ja hurmaava Alepan myyjä” (Granströmin oma kuvaus itsestään)

sydäntä lähellä sipoolaisnuorten hyvinvointi

harrastaa vapaa-ajallaan kitaransoittoa

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut