Viime viikko toi Sipooseen seitsemän uutta koronatartuntaa – kunta jatkaa tiukennettuja rajoituksia tammikuulle

Sipoolaisten koronatestaus on keskistetty Nikkilään, vanhan Kuntalan tiloihin. Testiin pääsee ajanvarauksella. Kuvituskuva. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Sipoossa todettiin viime viikon aikana yhteensä seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Maanantaihin 14. joulukuuta mennessä Sipoossa oli kaiken kaikkiaan todettu 161 laboratoriotestein vahvistettua koronatapausta. Luku on yhteenlaskettu tapausmäärä epidemian alusta lähtien.

Sipoon sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko kertoo kunnan tiedotteessa, että tartuntoja on viime viikkoina todettu nuorten ja nuorten aikuisten lisäksi enemmän myös keski-ikäisillä kuntalaisilla.

– Tartuntojen siirtyminen keski-ikäisiin ja sitä vanhempiin ikäryhmiin, tarkoittaa valitettavasti usein myös voimakkaampaa ja pitempiaikaista oireilua kuin nuorilla sairastuneilla, Kokko toteaa.

Sipoon naapurikunnista ja -kaupungeista Järvenpäässä oli maanantaina 14. joulukuuta kirjattu yhteensä 272 koronatautitapausta, Keravalla 215, Pornaisissa 25, Porvoossa 200, Tuusulassa 174, Mäntsälässä 79 ja Vantaalla 3 269.

Helsingissä tautitapauksia on yhteensä 9 468.

Sipoon kunta tiedotti tiistaina 15. joulukuuta jatkavansa tiukennettuja koronarajoituksia ja -suosituksia 10. tammikuuta 2021 saakka.

– Koronavirus jatkaa leviämistään, eikä epidemiatilanne ole helpottanut sillä tavoin, että rajoituksia voitaisiin alkaa vielä purkaa, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo tiedotteessa.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa siis esimerkiksi sitä, että kirjastoissa saa 10. tammikuuta asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa. Kunta on perunut kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet 10. tammikuuta saakka. Myös kaikki kunnan julkiset sisätilat, kuten Monitoimihalli ja koulujen liikuntasalit pysyvä suljettuina. Poikkeuksen tekevät nuorisotilat, jotka ovat avoinna.

Kunnan tiedotteen mukaan sipoolaiskouluissa kevätlukukausi aloitetaan noudattamalla tämänhetkisiä rajoituksia, ellei joululoman aikana tule tiukennuksia. Koulujen osalta rajoitusten mahdollisesta purkamisesta päätetään kevätlukukauden käynnistymisen jälkeen. Lukiot ja toiseen asteen oppilaitokset jatkavat siis etäopetuksessa 10. tammikuuta saakka. Yläkouluissa jatketaan Sipoossa toistaiseksi lähiopetusta kasvomaskisuositus ja hygieniaohjeet huomioiden.

Lue myös: Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset, jotka kunta otti käyttöön 27.11.2020

Lue myös: Kasvomaskien käyttö yhä liian alhaisella tasolla – Hus: "Peruskouluissa joukkoaltistumisia on ollut koko syksyn ajan paljon"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut