Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rinteet hohtavat Talmassa valkoisenaan – "Heti, kun pakkasta on edes hetken aikaa, saamme lisää rinteitä auki"

Laskettelu: Osa Talman rinteistä on avoinna laskettelijoille. Nyt auki olevat rinteet pysyvät auki, vaikka pakkasta ei tulisikaan. Tykkilumi ei sula, vaikka mittari nousisi lähelle nollaa tai hieman sen yli.

Sipoon laskettelukeskus Talma Ski Oy on jälleen avoinna talviurheilun nälkäisille. Lumen tykitys aloitettiin viime viikon maanantaina uudestaan ja tykit sammuivat tiistaiaamuna. Tykityksessä on ollut pientä taukoa, mutta muuten rinteitä on lumetettu yhtäjaksoisesti. Kaikista kahdeksasta rinteestä kolme on tämän lumetuksen jälkeen auki. Avoinna on hiihtokoulurinne sekä perhe- ja harjoittelurinteet ja pop-up parkki. Tämän kauden uutuutena Talmassa ehditään pitää vielä hiihtokoulu ennen joulun pyhiä vasta-alkajille loivassa mäessä. Hiihtokoululaisten käytössä on mattohissi, joita Talmasta löytyy yhteensä kolme.

– Asiakkaat ovat löytäneet hyvin laskemaan, kun olemme olleet auki. Talma avattiin tänä talvena ensimmäisen kerran 22. marraskuuta, ja uudestaan viime viikon keskiviikkona, Talma Ski:n toimitusjohtaja Vesa Pihlajaniemi sanoo.

Ensimmäisen kerran Talma ehti olla auki puolitoista viikkoa. Lauha keli pakotti sulkemaan rinteet hetkeksi. Pieni pakkasjakso on houkutellut ihmiset kuitenkin jälleen laskemaan.

Rinteet voisivat olla auki huoletta, jos pakkasta olisi kymmenen tai edes seitsemän astetta.

– Tykittäessä lunta tulee niin hitaasti, että sillä aikamäärällä, mitä lumetamme, olisi jo metri lunta, jos ei olisi näin leutoa, Pihlajaniemi sanoo.

Hyppyrinne sekä Werner-parkki jäivät viittä vaille valmiiksi, kun lumetus loppui. Ne on kuitenkin tarkoitus saada käyttöön, kun lumetusta jatketaan joulun jälkeen ilmojen jälleen kylmetessä.

– Heti, kun pakkasta on edes hetken aikaa, niin saamme rinteet auki. Ensi viikolla alkaa koululaisten joululoma ja silloin meillä on myös pidennetyt aukioloajat. Laskettelukeskus on jouluviikolla avoinna 12–20:30. Vuoden viimeisellä viikolla portit aukeavat jo kello 10.

Talmassa suosittuja ovat olleet kausivuokrat, joilla pystyy vuokraamaan koko laskettelupaketin.

– Etenkin lapsiperheissä ne ovat suosittuja, Pihlajaniemi sanoo.

Vallitseva koronatilanne otetaan myös Talmassa huomioon.

– Jonotustilanteissa pitää välillä muistuttaa, että jonossa seistään peräkkäin, ei vierekkäin. Muuten turvavälit tulevat itsestään, koska sukset vievät niin paljon tilaa.

Rinteessä turvavälit tulevat luonnostaan, sillä lähekkäin ei voi tulla alas. Kaikissa sisätiloissa suositellaan myös käyttämään maskia.