Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntoautoja, lomamökkejä... mies vuokrasi olemattomia kohteita netissä – myönsi touhunsa poliisille, motiivina yksi asia

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt nettipetossarjan, jossa miehen epäillään vuokranneen olemattomia asuntoautoja ja lomamökkejä muun muassa Tori.fi-sivustolla. Poliisin tiedotteen mukaan mökkejä oli vuokrattavissa vuoden 2019 aikana ympäri Suomea esimerkiksi Tahkolla, Levillä, Katinkullassa ja Kuusamossa. Ennen mökkien näennäistä vuokraamista mies oli kaupannut asuntoautoja.

Mies toimi poliisin mukaan siten, että hän vastaanotti varausmaksun, eikä häneen enää sen jälkeen saanut yhteyttä. Tällä menettelyllä epäilty tienasi yhteensä 15 000 euroa. Kuulusteluissa mies myönsi tekonsa. Hän kertoi, ettei hänellä tosiasiallisesti ollut hallussaan mitään kauppaamistaan tuotteista ja että hänen motiivinaan oli raha.

Mies ehti olla etsintäkuulutettuna lähes puoli vuotta ennen kiinnijäämistään. Kokonaisuus siirtyy lähipäivinä syyttäjälle.