Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoolaiset lahjoittivat satoja joulupaketteja vähävaraisille lapsille

Sipoolaiset lahjoittivat vähävaraisille lapsiperheille järjestetyn Lahja lapselle -keräyksen kautta tänä vuonna useita satoja lahjoja.

Keräyksen järjestäneen MLL Sipoon yhdistyksen puheenjohtajan Marja Kauppisen mukaan keräysaika oli tänä vuonna lyhyt, vain noin kaksi viikkoa.

– Seurakunnan diakonin mukaan lahjoja tarvitsevia perheitä oli suurin piirtein saman verran kuin ennenkin, noin 90. Vielä kolme päivää ennen keräyksen loppua näytti siltä, että noin 40 lasta jäisi ilman lahjaa. Syynä tähän oli varmastikin se, että kirjastot suljettiin ja ihmiset liikkuivat vähemmän, Kauppinen arvioi.

Tehokkaan loppukirin ansiosta lahjoja saatiin kuitenkin tarvittava määrä. Lopulta lahjoja kuljetettiin kolmella henkilöautolla.

– Haastavin ryhmä tuntuu olevan 16–17-vuotiaat pojat, joille on varmasti vaikeaa keksiä sopivaa lahjaa, Kauppinen kertoo.

Lahjat toimitetaan niitä tarvitseville sipoolaisperheille seurakuntien kautta.

MLL:n Sipoon yhdistys on kerännyt tänä vuonna koko perheelle tarkoitettuja lahjakortteja ruokakauppoihin. Kaupin mukaan niiden yhteenlaskettu summa on noin tuhat euroa.

– Potissa ei ole mukana kauppoihin jätettyjä lahjakortteja, joiden määrä puuttuu vielä, hän lisää.