Sipoonlahden koulun piparkakkutalokisan voittajat ovat nyt selvillä – tässä on kärkikolmikko

Sipoonlahden koulun väki äänesti Nallejen kartanon tämän vuoden piparkakkutalokisan voittajaksi Mia Peltonen

Ulla Yliherne

Sipoonlahden koulun tämän vuoden piparkakkutalokisan voittajakolmikko on nyt selvillä. Ykköspaikalle kiri 9N-luokan oppilaiden, Nea Känkäsen ja Mimosa Iskaniuksen rakentama luomus, Nallejen kartano.

Voittaja valittiin perinteiseen tapaan äänestyksellä, johon jokaisella koulun oppilaalla oli äänioikeus.

– Voittajatyö on upea ja kaunis piparkakkutalo, jossa on maltillisen yksinkertaisilla ja tyylikkäillä koristeluilla saatu aikaan hieno ja suloinen kokonaisuus. Talossa on taidokkaasti toteutettu koristelu, jossa pääpaino on kädentaidoilla ja tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla, koulun kotitalousopettajat Mia Peltonen ja Sallaroosa Häme kuvailevat.

Karkkipuistosta on värikäs kokonaisuus. Mia Peltonen

Kisassa toiselle sijalle ylsi 9A-luokan oppilaiden Katariina Lokkisen ja Ella van Dijken tekemä Sweet land -karkkipuisto. Kolmannelle sijalle koulun väki äänesti maatilaa esittävän Hay Day:n joulumaan, jonka toteutuksesta vastasivat 9C-luokan oppilaat Unna Salonsaari, Venla Hartikainen ja Iiris Hurtta.

Maineen ja kunnian lisäksi voittajat palkitaan kunniakirjoilla, kullanvärisillä vatkauskulhoilla sekä suklaalla täytetyillä mukeilla. Toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneille palkinnoksi on luvassa suklaarasiat.

Piparkakkutalokisalla on Sipoonlahden koulussa pitkät perinteet. Taloja on rakennettu jo kahdeksana vuonna yhdeksäsluokkalaisten kotitaloustunneilla. Tänä vuonna kisaan osallistui 15 rakennelmaa, joiden teosta vastasi 45 oppilasta.

Hay Day:n jouluista tilaa asuttavat maatilan eläimet. Mia Peltonen

Lue myös tunnelmia piparkakkutalojen rakennustalkoista: 40 kilosta piparitaikinaa syntyi koululaisten käsissä herkullinen näyttely

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut