Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Koska meidän rutiinimme muuttuvat, me saatamme tehdä hölmöyksiä" – pk-seudun koronakäyrä lähti lievään laskuun, mutta juhlapyhät huolettavat

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa kerrottiin pk-seudun epidemiatilanteesta sekä joulukauden viettoon vaikuttavista voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista.

– Epidemian voimakas nousu näyttää pysähtyneen koko Suomen tasossa, kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen tilaisuuden alussa.

– Kuten näette, viesti on sama kuin Taneli Puumalainen äsken sanoi, tilanne on saatu tasoittumaan ja varovaisesti voisi sanoa, että pientä laskua on tapahtumassa, sanoi Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen viitaten todettuihin koronavirustartuntatapausten määrään.

Tuominen kertoi, että viimeisen viikon aikana positiivisuusprosentti on lähtenyt laskemaan alaspäin. Positiivisuusprosentilla tarkoitetaan koronavirustesteissä varmistuneiden tartuntojen määrää suhteessa otettuihin näytteisiin.

– Suunta on nyt oikea ja tätä hyvää kehitystä ei pitäisi pilata vaan sen soisi jatkuvan, jatkoi Tuominen.

– Rutiinien muutoksessa joulunaikaan ei saa tapahtua lipsahdusta, vaan alkanut hyvä kehitys on saatava jatkumaan. Koska meidän rutiinimme muuttuvat, me saatamme tehdä hölmöyksiä, muistutti Tuominen viitaten annettujen suositusten ja rajoitusten noudattamiseen.

Koronavirustilanne on siis edelleen vakava eikä varaa minkäänlaiseen lipsumiseen sen suhteen ole. Tuominen myös korosti sitä, että myös joulun ja uuden vuoden aikana tulee mennä koronatesteihin, jos oireita tulee, oli sitten arki, aatto tai pyhä.