Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajalennot Isosta-Britanniasta Suomeen keskeytetään tänään – näin kauan katko kestää

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt keskeyttää kaiken matkustajalentoliikenteen Isosta-Britanniasta Suomeen kahdeksi viikoksi 21. joulukuuta kello 12 alkaen. Päätös perustuu Traficomin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) saamaan lausuntoon, jonka mukaan matkustajalentoliikenteen tilapäinen keskeyttäminen on keinona tällä hetkellä oikeasuhtainen koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi, kerrotaan Traficomin tiedotteessa.

THL:n tiedotteen mukaan koronavirustautitapausten määrä on viime viikkojen aikana lisääntynyt voimakkaasti Isossa-Britanniassa maassa toteutetuista rajoitustoimista huolimatta. Ilmaantuvuuden kasvu on ollut voimakkainta Ison-Britannian kaakkoisosissa, muun muassa Lontoon seudulla. Uusi covid-19-muunnos (sars-cov-2 vui 202012/01) selittää noin 50 prosenttia tapausmäärien kasvusta.

– Lähiviikkojen aikana saadaan todennäköisesti lisätietoa uuden virusmuunnoksen ominaisuuksista, levinneisyydestä ja mahdollisesti vaadittavista jatkotoimenpiteistä. Matkustajalentoliikenteen jatkaminen tulee arvioida näiden uusien tietojen mukaisesti, sanotaan Traficomin tiedotteessa.

Matkustajalentoliikenteen keskeytys Suomen ja Ison-Britannian välillä päättyy tällä tietämällä siis 4. tammikuuta kello 11.59. Traficom tiedottaa tehneensä päätöksen ilmailulain nojalla, huomioonottaen lentoliikenneasetuksen 21 artiklan. Asetuksen mukaan lentoliikennettä on mahdollista estää tai rajoittaa ennakoimattomista ja väistämättömistä olosuhteista johtuen yllättävien ja lyhytaikaisten ongelmien ratkaisemiseksi.