Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoolaiset lähettivät vajaat 300 joulukorttia tuntemattomille ikäihmisille

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi Sipoossa kaikkiaan lähes 290 joulukorttia. Kampanja järjestettiin luovan välittämisen yhteisön Siskot ja Simot ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Suurin osa sipoolaisten korteista oli itsetehtyjä. Ihanaa, miten paljon ihmiset ovat nähneet vaivaa ilahduttaakseen toisia, terveydenhoitaja Satu Aarne Sipoon kunnan palveluohjauksesta toteaa Sipoon Sanomille.

Aarne kertoo, että joulukortit on jaettu kunnan asumispalveluyksiköihin Suvirinteeseen, Suvituuleen, Suvikujalle sekä Sateenkaareen. Osa korteista jaettiin myös kotihoidon asiakkaille.

Korttikampanja järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa maanlaajuisesti ja siihen osallistui kaiken kaikkiaan 117 paikkakuntaa ympäri Suomen. Siskojen ja Simojen tiedotteen mukaan keräyssaldoksi saatiin lopulta 146 185 joulukorttia.

Joulupostia ikäihmisille -kampanja järjestettiin 16.11.–11.12. ja sen tarkoituksena oli kerätä joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille eli etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat muuten niukassa.

– Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille, tiedotteessa kerrotaan.

Siskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisänen onkin vaikuttunut lähetettyjen korttien määrästä.

– Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Väisänen toteaa tiedotteessa.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa.

Myös kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen.