Vaarallinen Öljytien risteys odottaa vielä lopullista päätöstä parannustöistä – suunnitelmissa ehdotettu alikulkua

Brobölentien ja Öljytien risteyksessä on tapahtunut lukuisia liikenneonnettomuuksia. Arkistokuva. Timo Pasanen

Ulla Yliherne

Useita liikenneonnettomuuksia vaatineen Öljytien ja Brobölentien risteyksen parantamisesta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä. Sipoon tekninen johtaja Ilari Myllyvirta pitää kuitenkin todennäköisenä, että risteyksen parantaminen toteutettaisiin vuosina 2023–2024.

– Brobölen risteyksen parantaminen on tärkeää, sillä se kuuluu Uudenmaan ely-keskuksen alueella vaarallisimman 10 prosentin luokkaan risteyksistä, Myllyvirta sanoo.

Risteyksen parannustöistä on jo laadittu esisuunnitelma. Se valmistui tänä vuonna.

– Esisuunnitelma on tehty risteyksen alikulukärki edellä. Lisäksi esisuunnitelmassa on esitetty risteyksen kaistoittamista ja mahdollisesti liikennevaloja ajoneuvoliikenteen turvallisuuden lisäämiseksi. Alikulku tulisi olemaan osa Nikkilä-Söderkulla kevyen liikenteen yhteyttä. Myös tästä on tehty esisuunnitelma elyn kanssa, Myllyvirta kertoo.

Esisuunnitelman mukaan Brobölen risteyksen parannustöiden kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa. Tästä Sipoon kunnalle tulisi maksettavaksi puolet.

– Kustannusarvio ja ratkaisut ovat suuntaa antavia ja voivat muuttua kun saadaan tarkemmat maaperä- ja pohjavesitutkimustulokset jatkosuunnitelman yhteydessä, tekninen johtaja toteaa.

Risteyksen parantaminen toteutettaisiin todennäköisesti vuosina 2023–2024.

Myllyvirta kertoo Brobölen risteyksen kuuluneen niin sanotun Kuha-ohjelman ehdotuksiin jo vuodesta 2018, jolloin Mal-suunnitelma laadittiin. Kuha-lyhennettä käytetään liikenneinfrastruktuurin pienistä kustannustehokkaista hankkeista.

Uudenmaan ely ei ole vielä hyväksynyt osaltaan ehdotettua Kuha-ohjelmaa. Myllyvirran mukaan ely on kuitenkin pitänyt sisäisen kokouksen asiasta viime viikolla ja päättänyt aloittaa Brobölen risteyksen tiesuunnitelman tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelun.

– Alustavasti tiesuunnitelman laatiminen voi alkaa yhteistyössä Sipoon kunnan kanssa toukokuussa 2021. Tiesuunnitelman laatiminen vien arviolta noin vuoden, Myllyvirta sanoo.

Lue myös: Peltiä ruttaantui Öljytien vaarallisessa risteyksessä

Lue myös: Yksi henkilö loukkaantui kolmen auton kolarissa Sipoossa – "Tuollaisissa risteyksissä on seurattava tarkkaan liikennettä"

Lue myös: Pelastaja loukkaantui Öljytien omakotipalossa – tuli tuhosi rakennukset täysin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut