Sipoolaismies hakkasi naista lukuisia kertoja kasvoihin, löi kynttilänjalalla takaraivoon ja lateli tappouhkauksia – kaupasta mukaan lähtivät juoksukaljat

Helsingin hovioikeus ei anna valituslupaa sipoolaiselle, vuonna 1976 syntyneelle miehelle, joka sai Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta vuoden 2019 kesäkuussa pahoinpitelyistä ja muista rikoksista seitsemän kuukautta ehdotonta vankeutta sekä ajokiellon ja korvauksia maksettavakseen.

Tuomio tuli vuosina 2016–2018 tehdyistä kuudesta pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, näpistyksestä, haitanteosta virkamiehelle, törkeästä liikenteen vaarantamisesta ja moottoriajoneuvon käyttövarkaudesta. Syytekohtia oli kolmetoista.

Miehen mukaan pahoinpitelyt olivat lieviä. Rangaistusta määritellessään oikeus huomioi miehen aiemmat tuomiot Tuusulan käräjäoikeudesta 2016 ja Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta 2019. Tuomittu jatkoi pahoinpitelyjä ja muita rikoksia jo saamastaan ehdollisesta vankeustuomiosta huolimatta.

Tuomittu hakkasi naista useita kertoja kolmen päivän aikana maaliskuussa 2016 Sipoossa, Nurmijärvellä ja Vantaalla. Mies hakkasi nyrkein ja avokämmenellä kasvoihin ja ympäri kehoa.

Toukokuussa mies otti niskasta kiinni, mutta nainen pääsi pakenemaan pihalle. Siellä mies löi nyrkillä päähän ja pudotti kiven päälle, minkä jälkeen hän haki kaksi veistä ja uhkasi niillä naista.

Poliisin tultua hän ei totellut käskytystä, vaan käveli veitsi takatakussaan poispäin. Poliisi joutui käyttämään etälamautinta.

Potkimisen ja lyömisen lisäksi tuomittu retuutti naista elokuussa Nurmijärvellä ympäri asuntoa kauluksesta kiinni pitäen. Välillä nainen pääsi naapuriin soittamaan apua, mutta palasi asuntoon, jossa pahoinpitely jatkui. Mies löi naista ainakin kolmesti nyrkillä päähän.

Joulunaluspäivinä mies hakkasi naista jälleen ja löi lisäksi metallisella kynttilänjalalla takaraivoon.

Pahoinpitelyistä tuli naiselle muun muassa särkyä, turvotusta, vammoja kasvoihin, mustelmia ja verenvuotoa.

Ajo-oikeudeton mies lähti helmikuussa autoilemaan luvatta toisen autolla. Kiljavantieltä Rajamäentielle tullessa Nurmijärvellä hän ei piitannut stop-merkistä, vaan ajoi Rajamäentietä tulleen kuorma-auton eteen, joka sinkosi auton bussipysäkille. Molemmat autot vaurioituivat.

Elokuussa Nurmijärvellä mies hakkasi naista taas. Tällä kertaa hän lateli tappouhkauksia. Lokakuussa sama jatkui. Nainen yritti suojata kasvojaan, mutta mies repi kättä pois edestä, että osuisi paremmin kasvoihin. Oikean silmän alapuolelle tuli laaja-alainen mustelma, kova kyhmy ja nenäluu murtui.

Porvoossa K-Marskissa käydessään mies vei vielä tammikuussa 2018 salkullisen juoksukaljaa mukanaan maksamatta.

Tuomittu joutuu korvaamaan asianajajiensa kuluista yli 7 747 eurosta yksin käräjäoikeudessa osan, osa jää valtion vahingoksi. Hovioikeudessa kulut olivat 1 050 euroa.

Hänen on lisäksi korvattava kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä 1 200 euroa pahoinpitelemälleen naiselle ja yli 800 euroa todistajalle ja yli 500 euroa muita kustannnuksia ja korvauksia.

Luvatta käyttöön ottamastaan autosta ja sen rikkomisesta tuomittu joutuu korvaamaan auton omistajalle yli 2 300 euroa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut