Joulun alusviikko toi Sipooseen kolme uutta koronatartuntaa – alkuviikko saman verran lisää

Sipoossa on todettu tällä ja viime viikolla yksittäisiä uusia koronavirustartuntoja. Riikka Laine

Joulun alusviikko toi Sipooseen kolme uutta laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa. Sen sijaan kuluva jouluviikko toi heti lisää uusia tartuntoja. Maanantaina 21. joulukuuta THL raportoi, että kolmella sipoolaisilla on todettu tartunta.

Kaiken kaikkiaan Sipoossa oli tiistaihin 22. joulukuuta mennessä todettu yhteensä 166 koronavirustartuntaa. Luku on koko epidemian ajalta.

Sipoon kunta on tiedottanut jatkavansa tiukennettuja koronarajoituksia ja -suosituksia 10. tammikuuta 2021 saakka.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa siis esimerkiksi sitä, että kirjastoissa saa 10. tammikuuta asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa.

Kunta on perunut kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet 10. tammikuuta saakka. Myös kaikki kunnan julkiset sisätilat, kuten Monitoimihalli ja koulujen liikuntasalit pysyvä suljettuina. Poikkeuksen tekevät nuorisotilat, jotka ovat avoinna.

Kunnan tiedotteen mukaan sipoolaiskouluissa kevätlukukausi aloitetaan noudattamalla tämänhetkisiä rajoituksia, ellei joululoman aikana tule tiukennuksia. Koulujen osalta rajoitusten mahdollisesta purkamisesta päätetään kevätlukukauden käynnistymisen jälkeen.

Lukiot ja toiseen asteen oppilaitokset jatkavat siis etäopetuksessa 10. tammikuuta saakka. Yläkouluissa jatketaan Sipoossa toistaiseksi lähiopetusta kasvomaskisuositus ja hygieniaohjeet huomioiden.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut