Sipoo ottaa käyttöön kirjastosta lainattavat kulttuurikortit – "Ajatuksena madaltaa kynnystä kun pääsymaksuista ei tarvitse murehtia"

Kirjastopalvelupäällikkö Lea Kuusirati toivoo, että kirjastosta lainattavien korttien avulla sipoolaisille voidaan tarjota kulttuurielämyksiä matalalla kynnyksellä. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Sipoossa otetaan käyttöön kirjastoista lainattavat kulttuurikortit. Tavoitteena on, että ensimmäiset kortit olisivat kuntalaisten lainattavissa ensi syksynä.

– Ajatuksena on, että lainattavaksi tulee paketteja, joka sisältää varsinaisen kausikortin tai pääsylipun lisäksi oheismateriaalia tai muuta tietoa esityksestä, asiaa valmistellut vt. kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö sekä kirjastopalvelupäällikkö Lea Kuusirati kertoo.

Mallia Sipoo on hakenut pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoista, joista voi kirjastokortilla lainata erilaisia kausikortteja niin kulttuuri- kuin urheilutapahtumiin.

Ainakin aluksi Sipoossa lainattavaksi tulee kahdesta neljään korttia, jotka käyvät ennalta ilmoitetuissa kulttuuritoimen Topelius-salissa järjestettävissä tapahtumissa. Lainakortti käy myös tiettyihin kulttuuritalo Lilla Villanin esityksiin.

– Ajatuksena on mahdollistaa kulttuurielämyksiä matalalla kynnyksellä kun pääsymaksusta ei tarvitse murehtia, Kuusirati toteaa.

Hänen mukaansa tavoitteena on, että mukaan saataisiin myös paikallisia liikunta- ja urheiluseuroja, Kuusirati näkeekin, että lainattavaa kulttuurikortti voisi tulevaisuudessa hyödyntää kaikenlaisen harrastamisen tukemiseen.

– Lainausehdot ovat vielä työn alla, mutta se on jo tiedossa, että kulttuurikortit tulevat näkymään verkkokirjastossa samalla tavalla kuin muu kirjastosta lainattava materiaali. Korttien varausmahdollisuutta ei todennäköisesti sallita, vaan lainaaminen tapahtuu paikan päältä kirjastosta samalla tavalla kuin pikalainojen kanssa menetellään, Kuusirati sanoo.

Ajatus kirjastoista lainattavista kulttuurikorteista syntyi Claudia Lundbergin maaliskuussa jättämän kuntalaisaloitteen pohjalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut