Verenluovuttajia tarvitaan pandemiassakin – Sipoossa seuraava luovutusmahdollisuus ensi viikolla

SPR:n mukaan potilaat tarvitsevat noin 800 verenluovuttajan apua joka arkipäivä myös meneillään olevan koronapandemian aikaan. Verta kävi luovuttamassa Lotta Mielikäinen. Mirja Hussain

Koska verta ei voi valmistaa keinotekoisesti, Punaisen Ristin Veripalvelu muistuttaa tiedotteessaan, että on ensiarvoisen tärkeää, että terveet ihmiset jatkavat verenluovuttamista, vaikka muita sosiaalisia tilanteita suositellaankin vältettäväksi koronapandemian takia.

– Verenluovutuspaikat eivät ole yleisötilaisuuksia, joten aluehallintovirastojen määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske niitä, SPR:stä kerrotaan.

Luovutuksessa ovat käytössä pandemiavarautumistoimet, kuten maskisuositus. Luovutustiloissa olevien määrää rajoitetaan ja saapuvien terveydentila tarkistetaan heti saapuessa. Luovuttajia ohjataan pitämään vähintään metrin väliä muihin tilassa oleviin.

Sipoossa seuraava verenluovutustilaisuus järjestetään palvelutalo Lindan tiloissa (Amiraalintie 6) maanantaina 18. tammikuuta kello 15–19. Verenluovutukseen voi varata ajan osoitteessa https://nettiaika.fi/VeripalveluAjanvaraus#/

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut