Seurakuntien miljoonabudjetti nuijittiin seitsemässä minuutissa

Talous: Papinsaaren ja Nilsaksen leirikeskukset aiotaan korjata.

Ensi vuoden talousarviossa on varattu rahaa muun muassa Sipoon kirkon ikkunoiden ja ovien peruskorjaukseen. Riitta Ketola

Helena Wederhorn

Sipoon seurakuntayhtymä päätti ensi vuoden talousarviosta kirkon pihalla.

Kokous olisi voitu nyt korona-aikaankin pitää kirkossa sisällä, mutta se päätettiin pitää turvallisuussyistä kirkon pihalla.

Kokous kesti seitsemän minuuttia, jona aikana seurakuntayhtymä päätti noin neljän miljoonan euron suuruisesta talousarviosta. Pihakokousta edelsi kuitenkin edellisellä viikolla pidetty useamman tunnin sähköinen valmistava budjettikäsittely, jossa tehtiin päätösesitykset varsinaiseen päätöskokoukseen.

Talousarviossa varattiin määrärahat muun muassa Papinsaaren ja Nilsaksen leirikeskusten korjauksiin ja Sipoon kirkon ikkunoiden ja ovien peruskorjauksiin.

Voimassa oleva kirkkolaki ei tunne sähköistä kokouskäytäntöä. Lakia ollaan parhaillaan kuitenkin uudistamassa, mutta uudistustyö on vielä kesken. Uuteen kirkkolakiin ollaan sisällyttämässä myös sähköinen kokouskäytäntö.

Seurakuntayhtymä hoitaa suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan puolesta muun muassa verotulojen jakamisen seurakuntien kesken jäsenmäärien mukaan, kiinteistöjen hoidon sekä hautausmaatoiminnan vapauttaen näin seurakunnat varsinaiseen kirkon perustoimintaan kuten diakoniatyöhön.

Sipoon suomalaiseen seurakuntaan kuului vuoden 2019 tilaston mukaan 9 305 jäsentä ja Sibbo svenska församlingiin 5 491 jäsentä.

Sipoossa seurakuntaan kuuluu 69,9 prosenttia kunnan väkiluvusta, kun koko maassa kirkkoon kuului 68,6 prosenttia väestömäärästä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut