Tapparan laitahyökkääjä Sami Moilanen sai kipinän kiekkouralleen Sipoon Wolfissa jo viisi vuotiaana – "Onhan se selvää, että tavoitteena on mestaruus"

Sipoon Wolfin kasvatti, 21-vuotias Sami Moilanen pelaa kolmatta kauttaan jääkiekon SM-liigassa. Debyyttinsä oikea laitahyökkääjä teki Tapparan riveissä kaudella 2018–19, jossa hän onkin pelannut siitä saakka.

Moilanen on ehtinyt pelaamaan 93 liigaottelua, joista hän on kirjannut itselleen 11+10 tehopisteet. Sipoolaisen palkintokaapista löytyy myös U18- ja U20-vuotiaiden MM-kulta.

Sen lisäksi Moilanen kävi voittamassa Jenkeissä kaudella 2016–17 Seattle Thunderbirds joukkueen kanssa Western Hockey League (WHL) mestaruuden. WHL on yksi kolmesta Kanadassa pelattavasta juniorisarjasta, jotka muodostavat Canadian Hockey Leaguen.

Tapparalla on ollut kivisempi kausi, mihin se on normaalisti tottunut.

– Joukkueemme alku SM-liigassa oli aika vaikea. Nyt takana on jo ihan hyviäkin pelejä. Mutta vielä on paljon parannettavaa, Moilanen kommentoi.

– Itselläni kausi alkoi ihan hyvin. Muutamat ekat pelit pelasinkin tosi hyvin. Sen jälkeen on ollut hiukan vaihtelevaa peliä, jossa on ollut hyviä ja huonoja pelejä.

– Homma kaipaisi kieltämättä hiukan vielä lisää tasaisuutta.

– En minä kokonaisuudessaan itse vielä täysin tyytyväinen ole omaan peliini. Minulla on vielä omasta mielestäni paljon parannettavaa, ja tiedän, että pystyn antamaan paljon enemmänkin joukkueellemme.

Koronapandemia ei ole juurikaan muuttanut Moilasen elämää sen ihmeellisemmin jääkiekon tai muunkaan saralla.

– Jääkiekko on sujunut ihan normaalisti, olemme kaikesta huolimatta päässeet pelaamaan, eikä ole ollut mitään sen suurempia ongelmia. Mitä nyt tässä joulukuun aikana oli rajoituksia, ja pelit oli hetken tauolla, Moilanen toteaa.

– Joten eipä korona ole vaikuttanut joukkueeseen sen kummemmin, ja kaikki ovat pysyneet myös terveinä.

– Siviilissäkään korona ei ole sen ihmeemmin vaikuttanut. Tykkään muutenkin pysyä enimmäkseen kotona, olen vähän sellainen erakko.

– Olisihan se ehkä ihan kiva, että voisi jossain käydä välillä vähän enemmänkin, mutta ei tämä tilanne tosiaan mikään katastrofi minulle ole ollut missään vaiheessa.

Jääkiekon Moilanen aloitti Sipoon Wolfin kiekkokoulussa viiden vanhana. Sipoolaisseurassa hän ehti pelaamaan kolme vuotta, ennen siirtymistään HIFK:iin, josta hän siirtyi tosin jo seuraavana vuonna Jokereiden junnuihin hiomaan jääkiekkotaitojaan.

Tappara on voittanut Suomen mestaruuden 17 kertaa, edellisen kerran 2017. Viime kaudelta irtosi pronssia. Joukkueen tavoitteet ovat luonnollisesti jälleen korkealla.

– Virallisesti ei ole sovittu mitään, mutta onhan se selvää, että joukkueen tavoite on vain mestaruus, Moilanen painottaa.

– Kaikki haluavat voittaa, eikä se ole muuttunut miksikään tälläkään kaudella.

– Oma tavoitteeni ja lähtökohtani on, että pystyisin pelaamaan terveenä koko kauden. Mulla on aika usealla kaudella ollut se, että loukkaantumiset ovat jotenkin vaivanneet.

– Totta kai haluan myös kehittyä jääkiekkoilijana. Muuten itselläni ei ole mitään sen ihmeempiä pistetavoitteita.

– Pääasia olisi saada ehjä kausi, jonka voisi viedä läpi terveenä, ja saisi mahdollisimman paljon peliaikaa, jotta voisi joka päivä kehittää itseään.

Taustat

Sami Moilanen

Ikä: 21 vuotta.

Kotipaikka: Tampere.

Seura: Tappara (kasvattajaseura Sipoon Wolf).

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): U18- ja U20-vuotiaiden MM-kullat, sekä kaikki muutkin mestaruudet missä olen saanut olla mukana. Jenkeissä ollessani, voitimme myös WHL:n mestaruuden.

Lempiruoka: Lohi.

Lempimusiikki: Pop- ja countrymusiikki.

Motto: Ei voi voittaa, jos ei koita.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut