Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki rokottaa tällä viikolla myös vanhuksia – Hoitohenkilökuntaa rokotettu 1 000

Helsinki alkaa tällä viikolla rokottaa terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi hoivakotien asukkaita, kaupunki tiedottaa. Ensivaiheessa rokotetaan neljän seniorikeskuksen asukkaita.

Ympärivuotisen hoivan asukkaat ovat kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan ensimmäisenä rokotettavien ryhmään.

Helsinki on tähän mennessä rokottanut vajaa tuhat hoitohenkilökunnan jäsentä. Tällä viikolla on tiedotteen mukaan tavoitteena rokottaa kaksi tuhatta ihmistä.

– Sitä mukaa kun rokotteita saadaan, niin saman tien ne myös annetaan. Koronatyössä olevien ammattilaisten, hoivan henkilöstön ja asukkaiden sekä muiden kriittiseksi määriteltyjen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset vienevät tämän hetken arvion mukaan ainakin tammikuun. Tämän jälkeen aloitetaan ikääntyneiden ja sairautensa vuoksi vakavalle koronan tautimuodoille alttiiden henkilöiden rokotukset, kertoo tiedotteessa Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo, että rokotusten aloittamisesta huolimatta hoivapalveluissa ei olla hölläämässä suojautumistoimenpiteitä.

– Valitettavasti vierailurajoituksiinkaan rokotukset eivät vielä vaikuta, Pikkarainen sanoo tiedotteessa.

Helsingissä on ympärivuorokautisen hoivapalvelujen asukkaita noin 4 400. Tästä kaupungin seniorikeskuksissa asuu noin 2 300 ja ostopalveluissa 2 100 ihmistä. Seniorikeskuksia on yhteensä kymmenen.