Sipoossa todettiin viime vuonna 176 koronatartuntaa – näin tauti eteni maaliskuusta alkaen

Sipoossa oli todettu 31. joulukuuta yhteensä 176 koronavitustartuntaa. Maanantaihin 4. tammikuuta mennessä määrä oli noussut 178:aan tapaukseen. Kuvituskuva. Marko Kauko

Ulla Yliherne

Sipoossa todettiin vuoden 2019 yhteensä 176 laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa.

THL kertoo, että päättyneen vuoden viimeisellä viikolla Sipoossa raportoitiin viisi uutta tartuntaa.

Myös uuden vuoden ensimmäiset päivät toivat Sipooseen kaksi uutta tartuntatapausta. Maanantaina 4. tammikuuta tapauksia oli vahvistettu yhteensä 178.

Sipoossa ensimmäinen kosketus koronaan saatiin 3. maaliskuuta jolloin kunta tiedotti yhden henkilön altistuneen koronavirustartunnalle ja potilaan olevan kotikaranteenissa. Vielä tällöin tiedossa ei ollut yhtään tartunnan saanutta sipoolaista.

Maaliskuun alussa käsidesien hamstraaminen yltyi muun maan tavoin myös Sipoossa. Sipoon Sanomien 5. maaliskuuta julkaisemassa haastattelussa sekä Söderkullan apteekissa että Sipoon 1. apteekista Nikkilässä kerrottiin käsidesien menevän kuin kuumille kiville. Jopa niin paljon, että tuote oli osittain kokonaan loppu.

Maaliskuun loppu toi myös ensimmäiset vahvistetut tartuntatapaukset Sipooseen. Kunta tiedotti 26. maaliskuuta, että Sipoon kunnan kotihoidon työntekijällä todettiin covid-19-tauti. Karanteeniin asetettiin tällöin 15 työntekijää. He kaikki antoivat kuitenkin negatiivisen testituloksen eli altistuneet eivät sairastuneet.

Samoihin aikoihin saatiin myös koko kuntaa järkyttänyt suru-uutinen. Sipoolainen logistiikkavalmistaja K. Hartwall tiedotti 25. maaliskuuta yhtiön hallituksen jäsen ja pitkäaikainen toimitusjohtaja John Hartwall menehtyneen koronavirukseen. John Hartwall oli kuollessaan 75 vuotta. Yhtiö kertoi samassa yhteydessä myös nykyisen toimitusjohtajansa Jerker Hartwall sairastuneen koronavirukseen.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL julkaisi perjantaina 3. huhtikuuta ensimmäiset kuntakohtaiset tiedot laboratoriotestein vahvistuneista Covid-19-virustartunnoista. Tällöin Sipoossa raportoitiin olevan 30 vahvistettua tartuntatapausta.

Sipoon tartuntamäärät nousivat tämän jälkeen nopeasti. Tiistaihin 14. huhtikuuta mennessä jo 43:lla sipoolaisella oli todettu koronavirustartunta.

Viidenkymmenen sairastuneen raja meni rikki seuraavalla viikolla. Sunnuntaina 26. huhtikuuta THL varmisti Sipoossa olevan 52 koronavirustartunnan saanutta asukasta.

Sadan tartunnansaajan raja rikkoontui puolestaan marraskuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut