Sipoo odottaa ensimmäistä 150:n rokotteen erää – koronarokotukset käynnistyvät maanantaina

Teho-osaston osastonlääkäri Benny Hellqvist oli ensimmäisiä suomalaisia, joka sai koronarokotteen 27. joulukuuta 2020. Rokottamassa sairaanhoitaja Carita Karttunen. Jouko Tuomas-Kettunen

Ulla Yliherne

Sipoossa alkaa olla kaikki valmiina koronarokotusten aloittamiseksi. Enää odotetaan rokotteiden saapumista.

– Saamme tämän hetken tietojen mukaan ensimmäisen rokote-erän Sipooseen maanantaina 11. tammikuuta. Rokottaminen aloitetaan samana iltapäivänä, Sipoon johtava lääkäri Anders Mickos kertoo.

Rokotukset aloitetaan Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla. Lisäksi niitä on tarkoitus antaa paikan päällä ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä.

Vielä jouluviikolla ajatuksena oli, että sipoolaiset olisi rokotettu Porvoossa Näsin terveysasemalla.

– Henkilöstömme ja asumispalveluyksiköiden asukkaiden kannalta rokottaminen onnistuu sujuvammin, kun rokote voidaan antaa Sipoossa, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko sanoo kunnan tiedotteessa.

Ensimmäisenä rokotteen saavat muun muassa sellaiset terveyskeskuksen työntekijät, joilla on riski altistua koronavirukselle työssään, sekä asumispalveluyksiköiden henkilökunta ja asukkaat.

Ensimmäisessä vaiheessa käytetään Pfizerin ja BioNTechin kehittämää rokotetta. Itä-Uudellemaalle on tulossa yhteensä noin 750 rokotetta, josta Sipooseen odotetaan Mickoksen mukaan ensi viikolla noin 150 rokotteen annosta. Ne on määrä antaa ensi viikon aikana.

Kunnan julkaiseman tiedotteen mukaan rokottamista on tarkoitus laajentaa Sipoossa maanantaista 18. tammikuuta alkavalla viikolla koskemaan myös yksityisten asumispalveluyksiköiden henkilöstöä ja asukkaita. Niissä rokotukset aiotaan näillä näkymin antaa paikan päällä yksiköissä.

Suojan rokotteesta saa vasta kahden pistoksen jälkeen. Toinen pistos annetaan aikaisintaan 21 päivän päästä ensimmäisestä pistoksesta. Toinen rokotusaika annetaan ensimmäisen pistoksen yhteydessä.

Siitä, milloin rokotukset voidaan aloittaa kuntalaisten osalta, ei ole vielä tarkkaa tietoa. Aikatauluun vaikuttaa Suomeen saapuvien rokote-erien suurus. Kunnan mukaan rokotukset toteutetaan THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä.

– Rokotteen ottaminen ei ole pakollista, mutta sitä tarjotaan aikanaan koko väestölle. Kannustamme ja toivomme, että rokotuksia otetaan aktiivisesti, silloin kun oma vuoro tulee. Mahdollisimman laajalla rokotekattavuudella saadaan paras tulos koronatartuntojen ehkäisyssä, Kokko sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut