Juuri nyt: Koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat Sipoossa vielä tammikuun loppuun

Kunta kehottaa sipoolaisia edelleen hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117. Anton Soinne

Ulla Yliherne

Sipoon kunta on tänään torstaina 7. tammikuuta ilmoittanut jatkavansa tiukennettuja koronavirusrajoituksia ja suosituksia, jotka se antoi marraskuussa.

Rajoitukset ja suositukset jatkuvat näiltä näkyvin ainakin 31. tammikuuta saakka.

– Koronavirustartuntoja on edelleen tullut ilmi runsaasti Uudellamaalla ja Sipoossakin on todettu useita joka viikko, eikä epidemiatilanne salli vielä rajoitusten purkamista. Epidemiatilannetta seurataan tarkasti ja rajoituksia säädetään sen mukaisesti, Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas toteaa kunnan tiedotteessa.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa siis esimerkiksi sitä, että kirjastoissa saa 31. tammikuuta asti ainoastaan käydä asioimassa ja noutamassa ennakkoon varattua aineistoa. Kunta peruu kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet tammikuun loppuun saakka. Myös kunnan julkiset sisätilat pidetään suljettuna nuorisotiloja lukuun ottamatta koko tammikuun.

Lukiot ja toiseen asteen oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa. Kunta kuitenkin arvioi uudelleen ensi viikon loppupuolella, voidaanko ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien lukiolaisten opetusta järjestää osittain läsnäopetuksena.

Yläkouluissa jatketaan Sipoossa toistaiseksi lähiopetusta kasvomaskisuositus ja hygieniaohjeet huomioiden.

Myös Sipoon opisto jatkaa etäopetusta siltä osin, kun opetusta on järkevää järjestää etänä. Poikkeuksena alle 15-vuotiaiden toimintaa ja pitkäaikaistyöttömille sekä maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia jatketaan yhä lähiopetuksena.

Aikuisten ryhmäharrastuksia suositellaan edelleen keskeytettäväksi niin ulkona kuin sisätiloissa. Lasten ja nuorten, eli alle 20-vuotiaiden, ryhmäharrastuksia voi järjestää ulkona turvavälein, mutta ei sisätiloissa.

Kunta suosittelee edelleen, että myös yksityiset toimijat, kuten yritykset, sulkisivat yleisölle tai asiakkaille avoimet liikunnan ja vapaa-ajan sisätilansa sekä noudattaisivat ryhmäharrastuksia koskevia suosituksia.

Lue myös: Sipoo odottaa ensimmäistä 150:n rokotteen erää – koronarokotukset käynnistyvät maanantaina

Lue myös: Sipoossa todettiin viime vuonna 176 koronatartuntaa – näin tauti eteni maaliskuusta alkaen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut