Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon luistelukenttiä jäädytetään kovaa vauhtia – ensimmäiset auki loppuviikosta

Sipoon liikuntapalveluissa on tällä viikolla tehty pitkää päivää, jotta Sipoon luistelukentät saataisiin auki luistelijoille mahdollisimman pian.

– Jäädytystöitä on tehty niin paljon kuin vain olemme ehtineet. Parhaimmillaan hommissa on kuusi miestä kerrallaan, liikuntapaikkamestari Bjarne Ståhl kertoo.

Ståhlin mukaan työt ovat edistyneet sen verran hyvin, että todennäköisesti ensimmäisillä kentillä päästään luistelemaan jo loppuviikosta.

–  Olemme jäädyttäneet kaikkia kenttiä yhtä aikaa, jotta mahdollisimman moni saataisiin käyttöön. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensimmäisenä luistelukuntoon saadaan Suursuon luistelukenttä, Ståhl arvioi tiistaina.

Ståhl kertoo, että liikuntapalveluissa on seurattu tarkkaan sääennusteita, jotta jäädytys päästiin aloittamaan heti sään salliessa. Kuluvalle viikolle ennustettu muutaman asteen pakkassää lupaakin hyvää luistelukenttien kannalta.

– Jäädytys voidaan aloittaa heti pakkasten myötä, mutta jos miinusasteita on vähemmän kuin viisi, työ täytyy tehdä hitaasti ja varovasti. Vettä ei voi laittaa kerralla liikaa, muuten se ei ehdi jäätyä vaan valuu pois, Ståhl toteaa.

Jos lunta tulee, iso työnsarka on auraus.

Kunnan liikuntapalveluilla on hoidettavanaan kymmenkunta luisteluun tarkoitettua ulkokenttää tai kaukaloa.

Ståhlin mukaan lähes kaikista niistä on oma vesipiste jäädytystöitä varten.

– Poikkeuksen tekee Sipoonlahden koulun vieressä oleva Neiti Miilintien luistelukenttä, jonne vesi ajetaan traktorilla ja vesitankeilla.

Sen jälkeenkin kun kentät on saatu avattua luistelijoille, ne vaativat liikuntatoimelta huoltotoimenpiteitä.

– Jäädytystöitä täytyy tehdä lisää sitä mukaan kun jää kuluu. Lisäksi jos lunta tulee, iso työnsarka on auraus, Ståhl kertoo.

Sipoon luistelukenttien ja kaukaloiden jäädytystilanteita voi seurata ulkoilupaikkojen tiedotuspalvelusta osoitteesta http://www.mski.fi/sipoo

12 luistelupaikan lisäksi palvelusta pääsee tarkistamaan myös Sipoon hiihtolatujen tilanteen.