Rankka talvisää kurittaa tänäänkin julkista liikennettä: A- ja K-junilla harvennettuja vuoroja, bussi voi jäädä tulematta

Osa pääkaupunkiseudun paikallisjunista kulkee myös tänään harvennetuin vuorovälein. Tämä tarkoittaa, että A- ja K-junat kulkevat 20 minuutin välein, kun vuoroväli normaalisti on ruuhka-aikana 10 minuuttia. Vähennykset ovat samat kuin tiistain ja keskiviikon lumipyryn aikana.

Uudellamaalla on nyt enemmän lunta kuin Lapissa – Meteorologi kertoo, onko Helsinki-Vantaan lentoasema nyt Suomen lumisin paikka

Lisäksi häiriötilanteet voivat näkyä junien myöhästymisinä tai korvaavina kuljetuksina. Tänään aamulla useat kaukojunat ovat VR:n liikennetiedotteiden mukaan myöhästelleet.

Kaupunkilaiset lumisotasilla ja kaivamispuuhissa – Huikeat kuvat näyttävät miten helsinkiläinen ottaa ilon irti sekä yrittää saada arjen rullaamaan

Ei näin! Poliisi julkaisi varoittavan esimerkin "igluautosta" – Huonosti putsatun auton kuljettajalle voi rapsahtaa sakko

HSL:n mukaan myös bussivuoroja voi jäädä ajamatta teillä, joita ei ole vielä ehditty aurata kuntoon.

Syynä junavuorojen vähennyksille on Finrailin mukaan varautuminen koviin pakkasiin.

Tiistaina ja keskiviikkona satoi erittäin paljon lunta, joka liikkuu tuulen ja junien viiman mukana vaihteisiin. Pakkasen kiristyminen voi pahentaa tilannetta entisestään. Ongelmia voi tulla junakalustolle, vaihteille ja asemalaiturien lumenpoistoon.

Vuoroja vähennetään, jotta liikennöinti sääolosuhteista huolimatta sujuisi turvallisesti.

Liikenteen vähentämisellä myös saadaan muun muassa rautateiden kunnossapitoon aikaa. Finrailin mukaan urakoitsijat ovat poistaneet lunta viime päivinä kaikin mahdollisin resurssein, mutta silti työtä on vielä jäljellä.

Kriittisintä on puhdistaa junien vaihteet. Niitä lämmitetään ja niitä puhdistetaan myös käsin ja lapiolla sekä öisin junaliikenteen työraoissa työkoneilla.

Laiturialueita puhdistetaan Finrailin mukaan päivin ja öin, mutta lumen määrän vuoksi poisto kestää useita päiviä.

Aamun liikenteessä sattui parikymmentä peltikolaria – Espoossa autot joutuivat peruuttamaan takaisin moottoritielle

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut