Koronavirusrokotukset käynnistyivät Sipoossa

Kuvituskuva. Jouko Tuomas-Kettunen

Koronavirusrokotukset alkoivat Sipoossa maanantaina 11.1. ensimmäisen rokote-erän saapuessa, tiedottaa Sipoon kunta.

Rokotuksia on annettu tällä viikolla Sipoossa saatujen rokoteannosten verran, eli noin 150 ihmiselle.

– Toivomme, että saamme myös vähitellen kiihdytettyä rokotustahtia. Rokotustahti riippuu saatavien rokoteannosten määrästä, sanoo sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko.

Rokotettu on muun muassa sellaisia terveyskeskuksen työntekijöitä, joilla on riski altistua työssään koronavirukselle sekä kunnan asumispalveluyksiköiden henkilökuntaa ja asukkaita, kunta kertoo.

Rokotuksia laajennetaan ensi viikolla yksityisten asumispalveluyksiköiden henkilöstöön ja asukkaisiin. Rokotukset annetaan yksiköissä paikan päällä.

Rokotuksista on avattu kunnan verkkosivuille oma sivu, josta voi seurata, mitkä ryhmät ovat rokotusvuorossa. Sivulta saa myös tietoa koronavirusrokotuksista ja kunnan rokotuspisteestä.

Alkuun rokotetaan rajattuja kohderyhmiä, joille tiedotetaan suoraan rokotusoikeudesta ja ajanvarauksista rokotukseen. Kun rokotukset etenevät laajempiin ryhmiin, tiedotetaan siitä muun muassa lehdistön sekä kunnan verkkosivujen kautta. Tällöin ajanvaraus avataan laajempaan käyttöön ja ajan pääsee varaamaan netistä.

Rokotukseen ei voi päästä ennen oman rokotusryhmän vuoroa, eikä aikaa ole mahdollista varata etukäteen, kunta muistuttaa.

– Ikäihmisten ei tarvitse pelätä, että heiltä menee rokotus ohi. Ikääntyneiden rokotusvuoron alkamisesta tullaan tiedottamaan näkyvästi ja kaikkein iäkkäimpiin on tarkoitus olla suorassa yhteydessä. Lähetämme heille kutsun ensisijaisesti kirjeellä, Kokko kertoo.

Rokotukset toteutetaan THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä. Tarkkaa aikataulua rokottamisesta ei ole tässä vaiheessa mahdollista antaa.

– Tämän hetken arvion mukaan ikääntyneiden ja sairautensa vuoksi vakavalle tautimuodoille alttiiden henkilöiden rokotukset voisivat alkaa helmikuussa. Tämä on vielä erittäin alustava arvio, sillä saatavien rokoteannosten määrä ratkaisee rokotusten etenemistahdin, Kokko kertoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut