Sipoonjoen koulu siirtyi etäopetukseen – henkilökunnan jäsenellä todettu koronavirustartunta

Kuvituskuva. Riitta Ketola

Sipoonjoen koulussa henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Sairastunut henkilö on ollut paikalla koulussa taudin tartuttavuusaikana. Altistuneet on määrätty karanteeniin, ja koko koulu on siirtynyt etäopetukseen maanantaiaamusta (18.1.) alkaen, kerrotaan kunnan tiedotteessa.

Sipoonjoen koulun opetus järjestetään kokonaan etäopetuksena altistuneiden karanteenin ajan, eli 25.1. asti. Lähiopetukseen koulu palaa 26.1. Lähikontaktissa altistuneille on ilmoitettu karanteenista suoraan. Muiden samoissa tiloissa oleskelleiden osalta katsotaan kasvomaskien suojanneen heitä riittävästi ja heidän tartuntariskinsä on pieni.

Koko koulun opetus järjestetään etäopetuksena opetuksen laadun varmistamiseksi, koska useampi opettaja on altistuksen vuoksi karanteenissa. Poikkeuksena erityisen tuen oppilaat opetusryhmästä riippumatta jatkavat lähiopetuksessa, eikä heidän ole todettu altistuneen tartunnalle.

Etäopetusaikana oppilaille tarjotaan mahdollisuus kouluruokailuun take away -lounaiden avulla. Lounasjakelu tapahtuu torstaina 21.1. kello 14.30–15.30 Lukkarin koulun keittiöltä, ja siitä on tiedotettu tarkemmin Wilmassa.

Nikkilässä sijaitsevassa Sipoonjoen koulussa on yhteensä noin 340 opiskelijaa vuosiluokilla 7.–9. Koulu toimii Nikkilän Sydämessä. Samassa koulurakennuksessa toimivan Kungsvägens skolan oppilaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet, ja Kungsvägens skolan opetus jatkuu tavalliseen tapaan lähiopetuksena.

Sipoossa on ollut voimassa kasvomaskisuositus yläkoulujen oppilaille marraskuusta alkaen. Suositusta on noudatettu kattavasti Sipoon kouluissa. Sipoonjoen koulussa on myös laadittu varautumissuunnitelma, jossa on huomioitu toiminta koronavirustilanteessa ja varauduttu etäopetukseen siirtymiseen.

Koronavilkku saattaa antaa useille Sipoonjoen koulun oppilaille hälytyksen tämän tapauksen takia. Jos koronavilkku hälyttää oppilaalla, ei tässä tilanteessa tarvitse olla sen vuoksi yhteydessä terveydenhuoltoon.

Sen sijaan kaikkia Sipoonjoen koulun oppilaita ja henkilökuntaan kuuluvia pyydetään seuraamaan olotilaansa mahdollisten oireiden varalta erityisen tarkasti ja hakeutumaan koronatestiin vähäisistäkin oireista.

Kunta pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita.

Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin kello 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut