Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aira Samulinille John Vikström -liikuttajapalkinto – Samulin: "Tanssi on saanut aikanaan paljon kritiikkiä, mutta nyt, kun se kirkon taholta huomioidaan, tuntuu erityisen hyvältä"

Lohjan Saukkolassa sijaitsevan Hyrsylän Mutkan emäntä, tanssija, tanssinopettaja ja yrittäjä Aira Samulin sai vuoden 2020 John Vikström -liikuttajapalkinnon.

Aira Samulin kertoo tiedotteessa tuntevansa vilpitöntä iloa sen saadessaan.

– Olen iloisesti yllättynyt. Tanssi on saanut aikanaan paljon kritiikkiä, mutta nyt, kun se kirkon taholta huomioidaan, tuntuu erityisen hyvältä, Aira Samulin toteaa tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että ihminen on luotu liikkumaan ja että tanssi kuuluu luontaisesti kaikelle kansalle.

–  Tanssi on parasta aivolääkettä, joka sopii kaikenikäisille, kokoisille, mielenterveysongelmaisille, muistisairaille, jokaiselle, Samulin painottaa tiedotteessa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Aira Samulin on koko elämänsä ajan edistänyt liikunnallista elämäntapaa ja kehopositiivisuutta muun muassa julistamalla, että jokainen ihminen on tanssiessaan kaunis. Lisäksi hän on ajanut nuorten liikunnallisia mahdollisuuksia erityisesti tanssin keinoin. Aira Samulin on myös kehittänyt ikäihmisille sopivia tansseja, joita on käytetty seurakunnissa ympäri Suomen.

Aira Samulin on toiminut Liikkuva seurakunta -liikuntakummina ja vahvistanut omalla toiminnallaan kristillistä ihmiskäsitystä: meidät on luotu liikkumaan. Samulin on toiminut elämän ilon ja liikunnan lähettiläänä.

Palkinto luovutettiin tiistaina 19.1. Yle TV1:n suorassa Puoli seitsemän -ohjelman lähetyksessä. Palkinto on hopeinen Soihtu-pokaali, jonka Aira Samulinille luovuttivat Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtaja, Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala sekä kirkon liikunta- ja urheilutyöstä vastaava Mikko Mäkelä.

Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014. Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Kirkkohallitus myöntää palkinnon Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan esityksestä. Palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle.