Sipoo sai ministeriöltä 100 000 euroa koululaisten harrastuksiin – raha on tarkoitettu käytettäväksi kevään aikana

Opetusministeriö on myöntänyt Sipoon kunnalle 100 000 euron avustuksen maksuttoman ja kaikille avoimen harrastustoiminnan järjestämiseksi peruskouluissa kuluvan kevätlukukauden aikana. Avustus myönnettiin kaksi päivää ennen joulua, mutta toiminta alkaa jo ensi viikolla. Kunta tiedotti asiasta viime viikolla, mutta vielä maanantaina harrastustoiminnasta kertovilla nettisivuilla ei ollut valittavana yhtään harrastusta. Selitys on korona.

– Poikkeustilanteessa on vielä epäselvää, miten voimme harrastuksia järjestää. Jotain voidaan tehdä etänäkin, kuten esimerkiksi koodaus-kurssi. Tarkoituksemme on saada tästä pysyvää toimintaa, Sipoon kunnan kulttuuri- ja vapaa-ajankoordinaattori Kimmo Sillanmikko kertoo. Hän koordinoi Hobari-malliksi Sipoossa nimettyä hanketta yhdessä kunnan liikuntakoordinaattorin Maria Sundmanin kanssa. Valtakunnallisesti toiminta tunnetaan Suomen mallin pilottihankkeena.

Sipoolle myönnetty avustus oli pääkaupunkiseudun kolmanneksi suurin: Helsinki sai miljoona euroa ja Vantaa 312 000 euroa.

– Sipoossa saamme rahalla järjestettyä noin viisi harrastustuntia viikoittain jokaisessa koulussa koko kevätlukukauden ajan, Sillanmikko laskee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut