Junon ja Leon duoprojekti eskaloitui trioksi - ensimmäinen single julkaistu

Väinö Wallenius, Leo Stillman ja Juno löivät erilaiset musiikkitaustansa yhteen, tuloksena Kuohu-niminen kokoonpano. Janita Autio

Laura Heino

Sipoossa on kaikessa hiljaisuudessa tehty levyä, josta julkaistiin viime perjantaina ensimmäinen maistiainen, Kevyet kullat. Tiedä sitten, kuinka hiljaista E-studiolla on ollut, kun elämän ja vapauden inspiroima kolmikko Juno, Leo (Stillman) ja Väinö on istahtanut alas ja lyönyt erilaiset musiikkitaustansa yhteen.

– Se on just se rikkaus tässä, kun jokaisella on oma tausta. Kuohussa yhdistyy hiphop, rock, pop ja jopa klassinen musiikki, Leo kuvailee.

– Tekeminen on ollut rentoa, antoisaa ja mukavaa, just sellaista mitä jokainen meistä on kaivannut. Ajatuksena on ollut tehdä ajasta riippumatonta bändivetoista, soitettua musaa. Kappaleet ovat syntyneet enemmän treenikämpän kuin työhuoneen kautta. Siellä on rockia, pop/punkia ja jokaisen meidän omia juttuja sekaisin, Väinö kiteyttää.

Yhtyeen lähtöasetelma oli alun perin hieman erilainen.

– Olin vuonna 2018 feattaamassa Junon Katumuksen sakramentti -biisillä, ja sen jälkeen mietittiin, että olisi siistiä tehdä lisää yhdessä. Ideana oli tehdä mies ja kitara -henkistä musaa, jossa mä laulan ja Juno räppää, Leo kertoo.

Vuoden 2019 lopulla Juno ja Emma-palkittu laulaja-lauluntekijä Stillman lähestyivät Kuningasidea-yhtyeestäkin tunnettua hittinikkari Väinö Walleniusta.

Se on just se rikkaus tässä, kun jokaisella on oma tausta. Kuohussa yhdistyy hiphop, rock, pop ja jopa klassinen musiikki.

Leo

– Juno ja Leo pyysivät mua tuottamaan ja yhtäkkiä homma eskaloitui ja meillä oli trio kasassa. Ajatus alkoi kasvaa ja hetken päästä oltiinkin jo ison bändin ja jousisoittajien kanssa studiossa tekemässä levyä, Väinö lisää.

Biisien kirjoittaminen tapahtuu yhteisvoimin. Sipoolaistunut Juno räppää, Leo ja Väinö laulavat osioita. Väinö hoitaa myös äänittämisen ja tuottamisen.

– Tässä bändissä ollaan inspiroiduttu siitä huolettomasta fiiliksestä, kun istutaan vaan yhdessä alas ilman mitään suunnitelmia, ja yhtäkkiä alkaa tulla timanttisia ideoita, Väinö toteaa.

Sipoossa perheineen viihtyvälle Junolle matka levytyssessioihin kotipihalta ei ollut pitkä.

– Kolme vuotta ollaan asuttu kirkon huudeilla. Oli myös lyhyt matka studiolle, tehtiin siis koko Kuohun tuleva levy Sipoossa E-studiolla.

Korona-aika on ollut haastavaa tapahtuma-alalle ja esiintyville artisteille. Muusikoiden toiveissa on kuitenkin päästä keikkailemaan vielä tänä vuonna.

– Toivon, että päästäisiin Kuohun kanssa keikoille tänä vuonna. Ja, että pääsisin tekemään ja julkaisemaan paljon musaa, Juno sanoo.

Myös bändikaverit ovat samoilla linjoilla. Keikoille toivotaan, mutta musiikkia laitetaan joka tapauksessa eetteriin ja uutta luodaan jatkuvasti.

-Täällä on omaa rauhaa ja tilaa - ja voi pelata takapihalla golfia, kuvailee kolmatta vuotta perheineen Sipoossa asuva Juno. Janita Autio

Korona-aika on toisaalta tuonut lisää aikaa luomiselle ja myös sallinut sipoolaisräppärille enemmän aikaa perheen kanssa.

– On tullut oltua enemmän kotona ja perheen kanssa. Kun ei ole ollut keikoilla, niin uutta musaa on syntynyt tosi paljon. Normaalisti viikonloppuisin oon keikoilla, mutta nyt olen keskittynyt musan tekemiseen.

Parhaiten räppäri nauttii Sipoossa asumisesta omalla takapihallaan.

– Tykkään siitä, että täällä on omaa rauhaa ja tilaa – ja voi pelata takapihalla golfia.

Junon tuorein sinkku isoäidin muistolle

Tuoreen bändilanseerauksen ohella Junolta ilmestyi hiljattain joulun alla oma single Kun sua ei oo. Kappale on omistettu Junon syksyllä edesmenneelle isoäidille, jolla oli räppärin elämässä suuri merkitys.

– Mummi oli mulle iso esikuva isoäitinä, äitinä, ystävänä ja kirjoittajana. Hän kannusti aina kirjoittamaan, kävi tekstejäni läpi ja kommentoi niitä.

Biisistä saatu palaute on ollut todella hyvää.

– Jengi on selkeästi pystynyt samaistumaan tähän tekstiin, soolouraa nykyisin tekevä räppäri toteaa.

Biiseihinsä Juno upottaa omaa elämäänsä lähes sataprosenttisesti.

– En oikein pysty kirjoittamaan sellaista, joka ei ole jotenkin omakohtaista, mies kuvailee.

Räppärin mielestä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, että taiteilijan olisi elettävä se elämä, josta kertoo sanoittaakseen aidosti.

– Jotkut ovat maagisia samaistumaan ihmisten elämään ja muiden näkökulmaan. Pyhimys on hyvä esimerkki tästä.

Juno on tunnettu aiemmin mm. Elokuu, SMC Lähiörotat ja Hotelli Vantaa -yhtyeistään. Monessa mukana ollut Juno toivookin, että kun jonain päivänä räppääminen jää taka-alalle, hänet muistetaan juuri siitä, että tuli tehtyä paljon ja monenlaista musiikkia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut