Sipoon saaristo sai oman toimenpideohjelman – tässä se nyt on

Sipoon saaristossa asui vakituisesti 153 sipoolaista Tilastokeskuksen vuoden 2019 tietojen mukaan. arkistokuva/ Riitta Ketola

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon kunta on julkaissut saaristo-ohjelman, jossa käsitellään Sipoon saariston nykytilaa, tulevaisuutta, uhkia ja mahdollisuuksia.

Kunnanhallituksen hyväksymän saaristo-ohjelman on laatinut Sipoon saaristovaltuustokunta, joka on kokoontunut vuodesta 2017 lähtien. Poliittisista vaikuttajista, saaristolaisista ja saariston yrittäjistä koostuvaa valtuustokuntaa johtaa Gunilla Holmberg ja sen jäseniä ovat Rainer Boman, Robin Holmberg, Svante Johansson, Barbro Lindström, Robert Lindström, Claudia Lundberg, Tom Malmberg ja Johanna Saxén.

– Meidän mielestämme saariston kehitys vaikuttaa laajasti koko kunnan kehitykseen. Ilman saaristoa Sipoo menettäisi osan identiteetistään. Olemme laatineet erillisen luettelon toimenpiteistä, jotka toivomme, että eri tahot yhdessä toteuttavat lähivuosien aikana, puheenjohtaja Gunilla Holmberg sanoo kunnan tiedotteessa.

Saaristossa asuvia on Sipoossa Tilastokeskuksen vuoden 2019 lukujen mukaan 153 henkilöä. Ohjelman tiimoilta heille järjestettiin vuosi sitten Gumbontalolla asukasilta ja asukkaat ovat saaneet myös kommentoida ohjelmaa jo sen työvaiheessa.

Kunnan mukaan pari vuotta työstetyn saaristo-ohjelman tavoite on nostaa esille ne kysymykset, jotka koskevat saaristoa ja saaristolaisia. Ohjelma sisältää myös katsauksen voimassa olevista suunnitelmista, kuten maakuntaliittojen laatimasta tuoreesta Suomen merialuesuunnitelmasta.

Ohjelmassa toimenpide-ehdotukset perustuvat osittain kansallisiin saaristo-ohjelmiin. Satamien kapasiteetti, liikenneyhteydet, vesi- ja jätehuolto, rakennussäädökset, virkistysmahdollisuudet ja luonnon kuormittuminen ovat kaikki keskeisiä saaristoa koskettavia kysymyksiä.

Sipoon kunnan saaristo-ohjelman voi lukea kokonaisuudessaan täällä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut