Sipoo avaa alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa – muut tiukennetut koronarajoitukset jatkuvat koko helmikuun

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan avata tietyin rajoituksin myös Sipoossa. Kunnan tiedotteen mukaan lapset ja nuoret ovat olleet erityisen haavoittuvassa asemassa ja rajoitukset ovat vaikuttaneet negatiivisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Tästä syystä kunta on päättänyt avata mahdollisuuden järjestää rajatusti ja turvallisuusohjeita noudattaen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa sisätiloissa ensi maanantaista, 1. helmikuuta lähtien.

– Lasten ja nuorten liikkuminen ja harrastaminen on äärimmäisen tärkeää heidän hyvinvoinnilleen nyt ja myös tulevaisuuden kannalta. Harrastustilat ovat olleet nyt suljettuna jo kaksi kuukautta. Epidemiatilanteen lisäksi olemme arvioineet pandemian yhteisvaikutusta lasten pidemmän ajan hyvinvointiin. Lisäksi nyt kun pääkaupunkiseudun kaupungit päättivät avata lasten harrastusmahdollisuuksia, on luontevaa toimia samoin Sipoossa, kunnanjohtaja Mikael Grannas perustelee tiedotteessa.

Kunta täsmentää, että harrastustoiminnalla tarkoitetaan yksilöohjauksena tai ryhmässä toteutettua, toistuvaa ohjattua toimintaa.

Kilpailujen, esitysten, otteluiden, turnausten tai tapahtumien järjestäminen kunnan tiloissa on edelleen kiellettyä.

Kouluissa liikunnanopetus järjestetään edelleen lähtökohtaisesti ulkona, mutta tilanteen vaatiessa voidaan liikunnanopetusta järjestää sisällä huomioiden turvavälit, kasvomaskien käyttö ja käsihygienia.

Muilta osin Sipoon kunnan linjaamat suositukset ja tiukennetut rajoitustoimenpiteet ovat edelleen voimassa. Niitä jatketaan 28. helmikuuta saakka.

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kirjastoissa ei saa oleskella ja, että lukiot sekä Sipoon opisto jatkavat pääosin etäopetuksessa.

Poikkeuksena pitkäaikaistyöttömille sekä maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia jatketaan yhä lähiopetuksena, ja opiston lapsille ja nuorille suunnatut ryhmät käynnistyvät 1. helmikuuta alkaen.

Kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi pidetään avoinna, mutta nuorisotiloissa asioivilta edellytetään kasvomaskin käyttöä iästä riippumatta.

– Epidemiatilanteessa ei näy käännettä parempaan, vaan tartuntamäärät ovat päinvastoin lähteneet nousuun Uudellamaalla ja myös Sipoon sisällä. Samaan aikaan virusmuunnokset aiheuttavat huolta ja valtioneuvoston viesti tiukkojen rajoitusten tarpeesta on selvä. Tästä syystä rajoituksia jatketaan, Grannas toteaa.

THL:n mukaan Sipoossa oli todettu perjantaihin 29. tammikuuta mennessä yhteensä 205 laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa. Luku kertoo tapausten määrän koko pandemian ajalta.

Kaikki Sipoossa voimassa olevat koronasuositukset ja rajoitukset löydät täältä.

Juttua muokattu 2.2. Korjattu tieto, että tartuntamäärä 205 on tammikuun 29. päivältä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut