Nyt talkoovoimin jäälinnaa rakentamaan Lilla Villanin pihalle – osallistumiseen tarvitaan vain maitopurkki, vettä ja leikkimieltä

Lilla Villanin tuottaja Laura Karèn ja tet-harjoittelija Elmer Skog, 15, asettelivat perjantaina ensimmäisiä jääkuutioita talon takapihalle.- Tulisipa näitä paljon lisää, kaksikko toivoo. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Uutiset ympäri Suomen kertovat talvisin värikkäistä jäälinnoista, joita rakennetaan asukkaiden toimesta talkoovoimin. Nikkilässä yksi rakennelma oli viime viikolla jo hyvällä alulla Lukkarin koulun edustalla ja sipoolaisia kutsuttiin mukaan talkoisiin, mutta harmillisesti sää lämpeni ja teos suli.

Nyt ennusteet lupaavat pakkasia päivätolkulla. Sen kunniaksi kulttuuritalo Lilla Villanissa (Jussaksentie 16, Nikkilä) käynnistetään uusi yritys rakentaa yhteisvoimin jääkuutioista näyttävä "linna".

– Tervetuloa mukaan talkoisiin! Jääkuutioita voi tuoda omatoimisesti milloin vain tai osallistua maanantaina kello 9–12 kaksikieliseen Touhuaamuumme, jota jatketaan kymmenen maanantaita 1. helmikuuta alkaen, Lilla Villanin tuottaja Laura Karèn kutsuu.

Hän neuvoo paikaksi kulttuuritalon takapuolella olevan pinkin metallikehikon.

– Voimme ripustaa tähän sitten valoja, niin rakennelma näkyy paremmin illall a.

Taidonnäyte Keravan Ahjoon rakentuvasta jäälinnasta. Jutta Halminen

Jäälinnan rakentamiseen voi osallistua jäädyttämällä vettä litran maitopurkeissa. Mukaan voi laittaa tilkan myrkytöntä väriainetta, kuten vesivärejä tai vaikkapa mustikkamehua tai punajuurta. Sitten tölkit nostetaan ulos jäätymään.

Pakkasista riippuen tölkkiin muodostuu päivässä tai parissa jäinen suorakaiteen muotoinen pala.

Palan voi käydä lisäämässä Lilla Villanin pihalle muodostuvaan rakennelmaan. Väliin kannattaa laittaa lumisohjoa laastiksi, niin jäätiili tarttuu paremmin.

Tältä näyttää punaisella elintarvikevärillä värjätty jääkuutio. Crista Lassfolk-Feodoroff

Lilla Villanissa maanantaina alkavat Touhuaamut on kaikille maksutonta koko perheen toimintaa. Toiminta pyritään käynnistämään siten, että ajankohtaisia terveysviranomaisten antamia säädöksiä noudatetaans.

Touhuaamut sisältävät sekä non-stop toimintaa, että ohjattua toimintaa. Kaikki saavat tulla ja mennä vapaasti alkaen aamuyhdeksästä alkaen. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti suomen- ja ruotsinkielisille lapsiperheille.

Ohjattu taidepaja sisältää vaihtelevasti lauluja, loruja, varjoteatteria, askartelua, maalailua ja erilaisia kädentaitoja Juhlasalissa. Touhupisteitä on eri puolella Lilla Villania ja sään niin salliessa myös ulkona. Talven teemoja ovat muiden muassa revontulet, lumi, ystävänpäiväkortit, laskiaispullat, perhoset, kevät ja pääsiäiskoristeet.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut