Koronahuijareita, nuorten kokoontumisia ja liikenteessä luisuttelijoita – Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella kiireinen viikko

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viikosta esille nousivat koronarokotteita myyvät huijarit, lupapalvelut, nuorten kokoontumiset ja liikenneonnettomuudet, kertoo poliisilaitos viikkotiedotteessaan.

Poliisin tietoon on tullut tapauksia, jossa koronarokotteita ovelta ovelle kaupanneita huijareita on ollut liikkeellä eri puolilla Suomea. Kohteena ovat poliisin mukaan olleet erityisesti iäkkäät. Osassa tapauksista ihmisiä on lähestytty myös puhelimitse.

Poliisi muistuttaa, että ikäihmisten rokotukset tehdään kunnasta tai kaupungista riippuen joko ajanvarauksen kautta tai kutsulla postitse tai puhelimitse. Rokote on suomalaisille maksuton, poliisi muistuttaa. Jos epäilee joutuneensa huijauksen kohteeksi, poliisi kehottaa soittamaan hätänumeroon 112 ja tekemään rikosilmoituksen.

Kulunut viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta kiireinen. Viikko piti sisällään yhteensä 2257 poliisitehtävää.

– Nuorten levottomuus ja kokoontumiset näkyivät erityisesti viikonloppuna, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Kotihälytystehtäviä on edelleen paljon. Niitä välitettiin poliisille viikon aikana 145. Kotihälytykset painottuvat edelleen viikonloppuihin, jonka aikana niitä hoidettiin vajaa 70, tiedotteessa kerrotaan.

Vantaan Dixin kauppakeskuksessa ja Heurekan puistossa on viikonloppuisin kokoontunut useita noin 10–15 hengen nuorisoporukoita ja käyttäytyminenkään ei kaikkien osalta ole tiedotteen mukaan ollut toivottavaa.

– Haluamme muistuttaa, että kokoontumisrajoituksista tulee noudattaa, sanoo rikoskomisario Simo Kauppinen ennalta estävän toiminnan ryhmästä.

Nuorten vanhempia muistutetaan kertaamaan koronaan liittyvät ohjeistukset ja rajoitukset sekä yleiset käyttäymissäännöt nuorten kanssa ja katsomaan missä oma jälkikasvu vapaa-aikanaan liikkuu, Kauppinen jatkaa.

Talven ensimmäinen kokoontumisajo järjestettiin viime viikonloppuna ja kaikkien kuljettajien osalta asiat ja nopeudet eivät olleet toivottavalla tasolla, tiedotteessa kerrotaan.

– Poliisin haltuun päätyi kolme ajokorttia ja yksi kuljettajista oli liikenteessä ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Useita kuljettajia sakotettiin autojen luisuttelusta ja liikenteessä oli myös neljä käytöstä poistettua moottorikelkkaa, joista tehtiin asianmukaiset valvontailmoitukset Traficomille, kertoo ylikomisario Timo Leppälä.

Lupapalveluihin on tullut pieniä muutoksia. Tällä hetkellä sairaustapausten vuoksi Vantaan lupapalveluissa Tikkurilassa palvellaan vain ajanvarauksella. Lupapalveluita vuoronumerolla saa poliisilaitoksen muista toimipisteistä Hyvinkäältä, Järvenpäästä ja Porvoosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut