Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samaria-talo myytiin politiikasta tutuille ostajille: "Luultavasti teemme talon yläkerrasta kodin itsellemme ja vuokraamme alakerran liiketilat ulkopuoliselle"

Samaria-talon uusi omistaja on askolalainen poliitikko ja yrittäjä, maisteri-agronomi Karri Ollila, joka muistetaan Perussuomalaisten eurovaaliehdokkaana vuonna 2019. Tällä hetkellä hän vaikuttaa neuvonantajana EU-parlamentissa Belgiassa.

Karri Ollilla kertoo työskentelevänsä ja asuvansa tällä hetkellä Brysselissä, mutta viettävänsä nykyään paljon aikaa Sipoossa. Hän avioitui viime vuonna Sipoon entisenä kunnanvaltuutettuna tunnetun nikkiläläisen Maarit Ollilan (ent. Rope) kanssa.

– Luultavasti teemme talon yläkerrasta kodin itsellemme ja vuokraamme alakerran liiketilat ulkopuoliselle. Nyt on sipoolaisilla mahdollisuus vaikuttaa ja kertoa, mitä liiketoimintaa tiloihin toivotaan, Karri Ollila sanoo.

Hän arvioi, että paljon toivotun kahvilan perustaminen ei vaatisi paljoakaan ylimääräistä remonttia, toisin kuin ravintola, joka olisi jo vaativampi projekti, jos ei jopa mahdoton.

Ylipäätään Ollila uskoo, että keskeisellä paikalla sijaitsevaan liiketilaan on mahdollista saa yritystoimintaa, joka on yrittäjälle riittävän kannattavaa. Uskoa vahvistaa kuntakeskuksen vauhdikas kasvu, jota Karri Ollila sanoo seuranneensa mielenkiinnolla.

– Nikkilä oli ennen vähän sellainen Korso, mutta nyt kylä on pessyt kasvojaan ja mielestäni sen uusi profiili on oikein viihtyisä.

Hän painottaa, että Samarian kirpputoritoiminta loppuu talossa yhdistyksen omasta halusta, ei uuden omistajan vaatimuksesta.

Omistajasta riippumaton tosiasia on, että rakennuksessa viime vuosina tehdyistä remonteista huolimatta talon alakerran lattiat on uusittava nopeasti.

Kuntotarkastuksessa ilmeni, että talon alapohja on purettava kokonaisuudessaan ja rakennettava tilalle uusi, joten Ollila arvioi remontin vievän aikaa ensi kesän loppuun saakka.

– Tarkoitus on tehdä alakertaan nykyaikaiset liiketilat, mutta vanhan talon henkeä kunnioittaen. Olen entisöinyt monta vanhaa taloa, joten tiedän niiden vaatimukset. Uutta saa aina, mutta vanhaa pitää vaalia ja säilyttää, Ollila sanoo.

– Tässä kiinteistössä alapohjan tuhoksi koitui katu, joka on asfaltoitu taloon kiinni. Säälihän se on, mutta tuhot ovat korjattavissa.

Karri Ollila tuntee kiinteistöalan hyvin ja omistaa myös kiinteistönvälitystä harjoittavan yrityksen ISitOK LKV Oy:n. Samarian talon hän sanoo kuitenkin ostaneensa yksityishenkilönä henkilökohtaisiin tarpeisiinsa eli kodiksi.

Politiikassa Karri Ollilla on toiminut Askolan kunnanvaltuuston puheenjohtajana kahdessa eri valtuustossa, mutta Sipoon kuntapolitiikkaan hän ei ole ainakaan näillä näkymin lähdössä mukaan, vaikka kuntaan muuttaisikin.

– Aikani menee nyt Brysselissä. Kevään kuntavaaleja ajatellen en olisi edes vaalikelpoinen, koska olen kirjoilla Belgiassa, joten asia ei ole ajankohtainen, Karri Ollila sanoo.

Myöskään Maarit Ollila ei ole lähdössä mukaan vaaleihin tai palaamassa politiikkaan. Hän sanoo olevansa edelleen kiinnostunut Sipoon kuntapolitiikasta ja seuraavansa sitä tarkasti, mutta aika on hänellä liiaksi kortilla luottamustehtävien vaatimaan panostukseen nähden.

Ajanpuute on yksi syy myös siihen, että Samarian talo päätyi pariskunnan omistukseen. Heillä on muitakin kiinteistöjä huollettavanaan, joten Ison Kylätien varrella seisovan talon yläkerran asuintilat tarjoavat suhteellisen huoletonta asumista.

– Se soveltuisi hyvin kodiksemme, koska vietämme etenkin kesäisin paljon aikaa muualla. Kun alakerrassa olisi vuokralaisia, ei talo olisi tyhjillään, Maarit Ollila sanoo.

Hän kertoo suunnitelmien olevan rakennuksen tulevaisuuden osalta vielä lähes täysin auki. Liiketiloista kiinnostuneita vuokralaisia hän kannustaa olemaan yhteydessä hetimmiten, koska toiveita on helpompi täyttää ennen remonttia kuin sen jälkeen.

Jos liiketiloihin ei löydy pitkäaikaista vuokralaista tai useampia, on uusilla omistajilla varasuunnitelma.

– Sähköisen varauskalenterin avulla tiloja voisi vuokrata myös pätkissä esimerkiksi kokoustiloiksi tai vuokrata lyhyeksi aikaa pop up-myymäläksi, Maarit Ollilla suunnittelee.

– Mikäli kävisi niin, ettei liiketiloihin löydy sopivia vuokralaisia, perustan siihen vaikka joogasalin. Opiskelin nimittäin pari vuotta sitten joogaopettajaksi.

Hän ei lähde arvottamaan kyläläisten ideoita ja toiveita, joita itsekin nikkiläläisenä tietää löytyvän palvelutarjonnan parantamiseksi.

Talon uusille omistajille sopiva vuokralainen liiketiloihin voi olla mikä tahansa asiallinen yritys, joka on vuokralaiseksi halukas.

Tiedustelut: maarit.rope@gmail.com, p. 040 506 1257.