Toinen aste alkaa vuorotella opetuksessa 10. helmikuuta alkaen – sivistysjohtaja: "Vähentää etäopetuksesta opiskelijoille aiheutuvia haittoja"

Sipoon kunta siirtää toisen asteen opetuksen vuoroihin. Riitta Ketola

Sipoon kunta tiedottaa siirtävänsä toisen asteen opetuksen niin kutsuttuun vuorotteluopetukseen, eli vuorottelemaan lähi- ja etäopetusta, 10.2.2021 alkaen.

Käytännössä tämä tarkoittaa lukioissa sitä, että kun ykköset ovat lähiopetuksessa, ovat kakkoset etäopetuksessa ja toisin päin. Vuoroa vaihdetaan viikon välein.

– Pitkäkestoinen etäopetus alkaa näkyä opiskelijoiden oppimistuloksissa ja kielteiset vaikutukset kasautuvat helposti jo muutenkin heikommassa asemassa oleville opiskelijoille. Vuorotteluopetuksen avulla voimme järjestää opetusta koronaturvallisesti ja samalla vähentää etäopetuksesta opiskelijoille aiheutuvia haittoja, sivistysjohtaja Jukka Pietinen sanoo kunnan tiedotteessa.

Vuorottelu mahdollistaa sen, että oppilaitoksissa pystytään pitämään runsaat turvavälit ja tiloja voidaan käyttää hyvin väljästi. Toisen asteen oppilaitoksissa on myös voimassa kasvomaskisuositus niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle.

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien lukiolaisten opetus on päätetty Sipoossa järjestää osittain lähiopetuksena jo aiemmin. Heidän osaltaan lähiopetus jatkuu, mutta varmuuden vuoksi abiturientit jäävät kuitenkin etäopetukseen kahdeksi viikoksi ennen ylioppilaskirjoitusten alkua.

Oppilaitokset tiedottavat suoraan opiskelijoille käytännön järjestelyjen yksityiskohdista tarkemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut