Sipoon lukiot siirtyvät ensi viikolla osittaiseen lähiopetukseen

Sipoon lukiossa sekä Sibbo gymnasiumissa palataan ensi viikosta alkaen osittain lähiopetukseen. Arkistokuva. Riitta Ketola

Sipoon lukiossa ja ruotsinkielisessä Sibbo gymnasiumissa siirrytään niin kutsuttuun vuorotteluopetukseen, eli vuorottelemaan lähi- ja etäopetusta. Muutos astuu voimaan ensi viikon keskiviikkona 10. helmikuuta.

Syynä tällaiseen ratkaisuun on Sipoon kunnan tiedotteen mukaan pyrkimys vähentää etäopiskelusta opiskelijoille aiheutuvia haittoja.

– Pitkäkestoinen etäopetus alkaa näkyä opiskelijoiden oppimistuloksissa ja kielteiset vaikutukset kasautuvat helposti jo muutenkin heikommassa asemassa oleville opiskelijoille. Vuorotteluopetuksen avulla voimme järjestää opetusta koronaturvallisesti, sivistysjohtaja Jukka Pietinen toteaa kunnan tiedotteessa.

Käytännössä vuorotteluopetus tarkoittaa esimerkiksi lukioissa sitä, että kun ykköset ovat lähiopetuksessa, ovat kakkoset etäopetuksessa ja toisin päin. Vuoroa vaihdetaan viikon välein.

– Vuorottelu mahdollistaa sen, että oppilaitoksissa pystytään pitämään runsaat turvavälit ja tiloja voidaan käyttää hyvin väljästi, tiedotteessa todetaan.

Toisen asteen oppilaitoksissa on yhä voimassa kasvomaskisuositus niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle.

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien lukiolaisten opetus on päätetty Sipoossa järjestää osittain lähiopetuksena jo aiemmin. Heidän osaltaan lähiopetus jatkuu, mutta varmuuden vuoksi abiturientit jäävät kuitenkin etäopetukseen kahdeksi viikoksi ennen ylioppilaskirjoitusten alkua.

Kunnan mukaan oppilaitokset tiedottavat suoraan opiskelijoille käytännön järjestelyjen yksityiskohdista tarkemmin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut