Sipoonjoen koulun oppilaalla todettiin koronatartunta – sairastunut eristyksissä, altistuneet määrätty karanteeniin

Sipoonjoen koulu toimii Nikkilän sydämen koulukeskuksessa. Arkistokuva. Riitta Ketola

Sipoon kunta tiedottaa, että Nikkilässä sijaitsevan Sipoonjoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Hänet on nyt määrätty eristykseen.

Kunnan tiedotteen mukaan sairastunut oppilas on ollut paikalla koulussa tartuttavuusaikana, jonka takia yksi oppilasryhmä on mahdollisesti altistunut tartunnalle.

Altistuneet asetetaan karanteeniin ja karanteenissa oleville oppilaille järjestetään etäopetusta karanteenin aikana.

Oppilaat tai henkilökunta muissa opetusryhmissä Sipoonjoen koulussa eivät kunnan mukaan ole altistuneet tartunnalle.

Nikkilässä sijaitsevassa Sipoonjoen koulussa on yhteensä noin 340 opiskelijaa vuosiluokilla 7.–9.

Koulu toimii Nikkilän Sydämessä. Samassa koulurakennuksessa toimivan Kungsvägens skolan oppilaat ja henkilökunta eivät myöskään ole altistuneet tartunnalle.

– Sipoossa on ollut voimassa kasvomaskisuositus yläkoulujen oppilaille marraskuusta alkaen. Suositusta on noudatettu kattavasti Sipoon kouluissa, kunnasta muistutetaan.

Kunta pyytää sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8–16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Kunta tiedotti kuluvan viikon maanantaina, että myös Sipoonlahden koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnalle mahdollisesti altistuneet 65 henkilöä asetettiin tällöin karanteeniin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut