Sipoossa pääsee lääkäriin nyt videon välityksellä

Lääkärin tai hoitajan vastaanotolle voi päästä Sipoossa nyt myös etänä videoyhteyden kautta. Sipoon kunta kertoo tiedotteessa avaavansa mahdollisuuden etävastaanottoon kunnan terveyspalveluissa.

Videoyhteyden kautta voidaan hoitaa osa lääkärien ja hoitajien vastaanotoista, jos potilas niin haluaa ja asia soveltuu etäyhteydellä hoidettavaksi.

Kunnan mukaan etävastaanotot voivat olla jatkossa joko videovastaanottoja Microsoft Teams -sovelluksen kautta tai jo aiemmin käytössä olleita puhelimitse hoidettavia etävastaanottoja.

Sekä videolla että puhelimella hoidettavista etä vastaanotosta veloitetaan normaali käyntimaksu.

Aika etävastaanottoon varataan ajanvarauksen kautta samalla tavalla kuin ajanvaraus perinteiselle vastaanotolle ( p. 09 2353 6001).

Ajanvarauksessa arvioidaan, soveltuuko asiakkaan asia hoidettavaksi etäyhteydellä.

Etävastaanoton varaamiseen asiakas tarvitsee puhelimen tai tietokoneen, jossa on mikrofoni, kamera ja verkkoyhteys.

– Kannustan sipoolaisia kokeilemaan rohkeasti vastaanottoa videoyhteydellä. Jos fyysistä kontaktia ei potilasta hoidettaessa tarvita, on etävastaanotto hyvä vaihtoehto varsinkin näin koronaepidemian aikana. Potilaalle se myös säästää aikaa ja vaivaa, kun hänen ei tarvitse kulkea paikan päälle terveysasemalle. Videoyhteys tuo kohtaamiseen paljon lisäelementtejä, joita puhelinkontaktissa ei ole, avoterveydenhuollon ylilääkäri Anna Peitola kertoo kunnan tiedotteessa.

Ajanvarauksen jälkeen potilas saa etävastaanottoa varten sähköpostiinsa linkin, jota klikkaamalla hän pääsee liittymään videovastaanottoon. Videovastaanotto ei edellytä Teams-sovelluksen asentamista.

– Jos videovastaanotto on myöhässä aikataulusta, odota Teamsin odotustilassa, kunnes sinut otetaan sisään vastaanotolle. Jos sinulla on yhteysongelmia vastaanoton aikana ja putoat pois linjoilta, pääset liittymään takaisin saamasi linkin kautta, kunta ohjeistaa tiedotteessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut