Nyt myös Nikkilän sote-taloon löytyi uusi kahvilayrittäjä – "Oma kahvila on ollut aina unelmani"

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle on odotettu uutta kahvilayrittäjää joulukuusta 2019 saakka. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Vuoden 2019 joulukuusta saakka ilman kahvilaa olleeseen Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle on löytynyt uusi kahvilayrittäjä. Sipoon kunta kertoo lähettämässään tiedotteessa vuokranneensa tilat Nina Teerisuolle.

Uuden kahvilan on tarkoitus avata maaliskuussa. Myös kahvilan nimi on uusi. Se tulee tiedotteen mukaan olemaan Cafe Aamu.

– Odotan innostuneena ja onnellisena kahvilani avaamista. Oma kahvila on ollut aina unelmani, Teerisuo sanoo kunnan tiedotteessa.

Uuden kahvilan palvelut on suunnattu kaikille sosiaali- ja terveysaseman asiakkaille, henkilökunnalle ja myös ulkoisille asiakkaille. Cafe Aamun valikoimiin tulevat kuulumaan muun muassa erikoiskahvit, smoothiet, jogurtit, tuorepuurot, leivonnaiset, annossalaatit ja keitot.

Uuden yrittäjän löytäminen sote-talon kahvilaan on ollut monivaiheinen prosessi. Kunnan työllisyysyksikkö Risteys vastasi kahvilasta aina vuoden 2019 joulukuuhun saakka. Uuden yrittäjän haun kunta käynnisti viime syksynä, koska korona pysäytti kahvilan tulevaisuuden suunnittelun alkuvuodesta.

Kunta saikin viime syyskuussa yhden hakemuksen, jota elinkeinopuoli luonnehti erittäin lupaavaksi. Kunta ehti jo käydä jatkoneuvotteluja hakemuksen jättäneen sipoolaispariskunnan kanssa.

Viime lokakuussa kunta kuitenkin ilmoitti laittavansa kahvilayrittäjän uudelleen hakuun uusin ehdoin alennetulla vuokralla.

Toinen hakukierros poiki lopulta neljä kokonaan uutta hakemusta.

Nikkilän sote-talon lisäksi kunta on etsinyt uusia kahvila- ja ravintola-alan yrittäjiä niin Palvelutalo Elsien ravintolatilaan kuin Söderkullan kartanoon.

Elsien ravintolasta kunta on solmimassa vuokrasopimusta yrittäjä Karin Ekströmin kanssa toukokuusta alkaen.

Teknisen valiokunnan on puolestaan tarkoitus vahvistaa keskiviikon 10. helmikuuta kokouksessaan Söderkullan kartanon ravintolatilan vuokraaminen yrittäjä Airi Kalliolle. Hänet tunnetaan tunnetaan muun muassa Vanhassa Porvoossa sijaitsevasta Tee- ja Kahvihuone Helmestä sekä Loviisan kappelin kahvilasta.

Juttua muokattu 11.2. klo 16.30: Muutettu sanamuotoa siitä, että kunta on solmimassa yrittäjän kanssa vuokrasopimusta Elsien ravintolasta.

Lue myös: Toinen kierros poiki neljä uutta hakemusta sote-talon kahvilayrittäjäksi – ensimmäisellä kierroksella hakenut jättäytyi pois

Lue myös: Vanhan Porvoon legendaarinen kahvila laajentaa Sipooseen – avajaisia suunnitellaan vapuksi

Lue myös: Elsien ravintolaan löytyi uusi yrittäjä – aloittaa toukokuussa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut