Sipooseen nousee neljän jalkapallokentän kokoinen varasto

Havainnekuva Transvalin tulevasta varastosta, joka rakennetaan Sipoon Bastukärriin. Varaston lämmityksessä hyödynnetään maalämpöratkaisuja ja sähköntuotannossa aurinkoenergiaa. Posti

Ulla Yliherne

Sipoon kunnanhallitus päätti marraskuussa myydä Bastukärrista tonttimaata Posti Groupin tytäryhtiölle, Posti Kiinteistöt Oy:lle reilulla 2,4 miljoonalla eurolla.

Nyt Posti Groupin omistama logistiikkayhtiö Transval tiedottaa rakentavansa kyseiselle tontille 30 000 neliömetrin ja 400 000 kuution kokoisen varastorakennuksen. Käytännössä rakennuksesta tulee yli neljän jalkapallokentän kokoinen.

Yhtiön tiedotteen mukaan rakennustyöt noin 6,5 hehtaarin kokoisella tontilla on tarkoitus aloittaa helmikuussa ja valmista tulisi olla vuoden 2022 aikana.

Tontin hankintahinta ja varaston rakennuttamiskustannukset ovat noin 37 miljoonaa euroa.

– Sipooseen rakennettavan varaston tilat on suunniteltu erityisesti maahantuonti-, elintarvike- tukku- ja vähittäiskaupan tarpeisiin, Transvalin johtaja Sakari Kiiskinen sanoo tiedotteessa.

Sipoon kunnan kehitysjohtaja Pirjo Sirénin mukaan kyseessä on eräs merkittävimmistä investoinneista Sipooseen.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että hyvän yhteistyön seurauksena nyt Bastukärrin alueelle syntyy moderni, kestävän kehityksen mukainen varasto. Hankkeen työpaikat ovat myös lämpimästi tervetulleita, Sirén sanoo tiedotteessa.

Yrityksen tiedotteen mukaan Transvalin uusi varasto Sipoossa tarjoaa näiltä näkymin työpaikan sadalle logistiikan ammattilaiselle. Henkilöstölle tarkoitetut tilat on suunniteltu jopa 150 työntekijälle.

– Kaikkiaan meillä on Transvalissa lähes 5 000 logistiikan ammattilaista töissä. Noin 1000 henkilöä on töissä omissa varastoissamme, muut asiakkaidemme tiloissa tehtaissa, tuotantolaitoksissa, terminaaleissa, satamassa tai esimerkiksi kaupoissa ja myymälöissä, Kiiskinen sanoo.

Lue myös: Posti haluaa ostaa maata Sipoosta yli 2 miljoonalla

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut